Διευρυμένη διάρκεια θα έχουν οι ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης που διεξάγεται αυτή την ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής με θέμα «τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα, τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης» που διεξάγεται κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο απεστάλη στο Κοινοβούλιο τη Δευτέρα 28 Αυγούστου.

Κατόπιν της Διάσκεψης των Προέδρων αποφασίστηκε ο πρωθυπουργός να μιλήσει στην πρωτολογία του 50 λεπτά, στη δευτερολογία του 25 λεπτά και στην τριτολογία του, επίσης 25 λεπτά.

Ακολούθως οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων θα μιλήσουν για 25 λεπτά στην πρωτολογία τους και 15 λεπτά στην δευτερολογία τους. Λόγω ασθενείας του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας απουσιάζει από την αίθουσα και τον αναπληρεί ο βουλευτής του ΚΚΕ Αθανάσιος Παφίλης.

Η συζήτηση αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το απόγευμα. Ούτως ή άλλως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αποχωρήσει κάποια στιγμή νωρίς το απόγευμα, καθώς έχει προγραμματισμένη συνάντηση με την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

Να σημειωθεί τέλος ότι πριν ξεκινήσει η συζήτηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για όσους έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές «στον Έβρο και στα άλλα μέρη» όπως είπε χαρακτηριστικά, κάτι που έγινε αμέσως αποδεκτό από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.