«Μόνο θετικές διατάξεις για τους πολίτες περιλαμβάνει το νομοσχέδιο», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος μιλώντας απόψε στην ολομέλεια, χαρακτήρισε «τραγέλαφο» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ενόψει της επικείμενης ψηφοφορίας.

«Δυστυχώς δεν έχετε συνειδητοποιήσει ποιο είναι το νόημα της ψήφου του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός ζητάει υπεύθυνη αντιπολίτευση. Σε κάποιον βαθμό, στις εκλογές ο ελληνικός λαός επιβράβευσε και το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, επειδή άσκησε σε κάποιον βαθμό υπεύθυνη αντιπολίτευση. Παρόλες τις αντιρρήσεις που εξέφραζε, ψήφιζε επί της αρχής όταν ένα νομοσχέδιο το έκρινε υπέρ της κοινωνίας. Σήμερα όμως σύρεται στην καταψήφιση ενός νομοσχεδίου που σχεδόν στο σύνολό του το ψηφίζει, σύρεται σε μια στείρα αντιπολιτευτική στάση», είπε ο Χάρης Θεοχάρης.

«Ο ελληνικός λαός, στις εκλογές είχε μπροστά του, από τη μια, ένα πρόγραμμα 9,1 δισ. ευρώ και είχε μπροστά του και πρόγραμμα 83 δισ. ευρώ. Επέλεξε όμως το πρόγραμμα των 9,1 δισ. ευρώ διότι ήθελε συνετή, δημοσιονομικά ορθή πορεία η οποία ανακουφίζει μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στην τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. «Σήμερα γυρίζουμε το νερό, που ιδιωτικοποίησε στους Γερμανούς ο ΣΥΡΙΖΑ. Το παίρνουμε πίσω, με ένα νόμο και ένα άρθρο, όπως θα έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ, και σηκώθηκε ο κ. Φάμελλος και μας είπε ότι θα έπρεπε να ζητήσουμε και συγνώμη. Επειδή αντιστρέφουμε την καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που το έδωσε στο υπερταμείο», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οι πολίτες δεν παραιτούνται από τα θεμελιώδη δικαιώματά τους

«Δεν θα πρέπει καθόλου να θεωρείτε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών, αποτελεί παραίτηση των πολιτών από τις ελπίδες τους, ότι αποτελεί συμβιβασμό σε συνθήκες προσβολής της αξιοπρεπούς διαβίωσης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους», σχολίασε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα συνεχίσει να διεκδικεί αυτά που οι πολίτες αξίζουν.

«Μακριά από εμάς οποιαδήποτε μορφή αλαζονείας. Είναι απλή ερμηνεία της δημοκρατίας, ότι οι ψηφοφόροι όταν ψηφίζουν ένα κόμμα, ψηφίζουν το πρόγραμμα του. Ο ελληνικός λαός περιμένει από τη ΝΔ να φτιάξει ένα περιβάλλον ανάπτυξης που θα του επιτρέψει να υλοποιήσει τα όνειρά του, δεν περιμένει να μοιράζει δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων», σχολίασε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης.

Η διαδικασία

Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέφερε την πρότασή της επί της διαδικασίας λέγοντας ότι η Βουλή δεν μπορεί να νομοθετεί στη μια, στις δύο και τις τρεις το πρωί και δεν μπορεί να νομοθετεί σε άδεια έδρανα. «Αυτό έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν…», είπε ο προεδρεύων Γιώργος Γεωργαντάς και ζήτησε από όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση, ως προς τους χρόνους των παρεμβάσεων τους.