Για το άνοιγμα των σχολείων, τις απουσίες εκπαιδευτικών που αν και ήταν πάνω από 2.300 δεν δημιούργησαν προβλήματα στα μαθήματα αλλά και τα self test που απέτρεψαν την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τρίτη (11/1) ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Η διασπορά η οποία απετράπη από το 1,6 εκατομμύριο self test που διενεργήθηκαν και αποκάλυψαν 15.547 κρούσματα, πριν από την επαναλειτουργία των σχολείων, είναι τεράστια» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

«Τα σχολεία έχουν επάρκεια self test χάρη στον συχγρονισμό εκπαιδευτικών με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που χθες έδωσε και την τελική προμήθεια ώστε να μην μείνει κανείς δικαιούχος χωρίς έλεγχο για τις επόμενες τέσσερις ημέρες» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

«Μέσα σε ένα 24ωρο καλύψαμε 2.300 κενά από τις απουσίες εκπαιδευτικών χωρίς να παρατηρηθεί καμία αρρυθμία και αντιμετωπίζοντας παράλληλα την υπερζήτηση των self test» δήλωσε ο Αλέξανδρος Κόπτσης.

Σχολείο κορονοϊός

«Ενδέχεται να υπάρξει και μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων»

«Είμαστε για όλα έτοιμοι» υπογράμμισε καθώς όπως είπε ενδέχεται να υπάρξει και μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων.

«Τα προβλήματα είναι πολύ μικρότερα από το κέρδος που υπάρχει με ανοιχτά σχολεία» δήλωσε και υπενθύμισε ότι Νίκη Κεραμέως ανήγγειλε 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών από τέλος αυτής εβδομάδας μέχρι τα μέσα της επόμενης.

«Η λίστα είχε ήδη ετοιμαστεί με τους εκπαιδευτικούς να δηλώνουν τόπο προτίμησης και έτσι σε τρεις ημέρες θα διοριστούν. Χθες ανακοινώθηκαν οι 1.200 και σήμερα οι επόμενοι» δήλωσε υπενθυμίζοντας ότι συνολικά φέτος έγιναν πάνω από 50.000 προσλήψεις και διορισμοί.