Σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής προγραμματίζεται για τη Δευτέρα, όπου και αναμένεται να καταγραφεί η πρώτη σύγκρουση μεταξύ των υποψήφιων προέδρων του κόμματος ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου που γίνονται στον απόηχο πλέον του θανάτου της Φώτης Γεννηματά.

Ζήτημα αναβολής της εκλογικής διαδικασίας όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξει, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιώσει και η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), παρά το γεγονός ότι υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι όπως για παράδειγμα ο Παύλος Χρηστίδης που επιθυμεί κάτι τέτοιο σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του. Άλλωστε η εταιρεία που έχει αναλάβει την τεχνική υλοποίηση του εγχειρήματος δηλώνει ότι θα είναι έτοιμη μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το ζήτημα που θα τεθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι καταρχάς το εάν και κατά πόσο κρίνεται σκόπιμο να εκλεγεί προσωρινός πρόεδρός της, μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές. Αρκετοί επιθυμούν να εκτελέσει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τους επόμενους δύο μήνες ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος, που αυτή τη στιγμή είναι ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ένα πρόσωπο πολύπειρο που ταυτόχρονα δεν κατέρχεται και για πρόεδρος.

Συν τοις άλλοις θα πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι η πλευρά του κ. Παπανδρέου διαρρέει ότι θεσμικός εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα πρέπει να είναι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου. Ωστόσο ο κ. Λοβέρδος κρίνει ότι εάν δεν υπάρξει διαδικασία καθόδου νέων προσώπων, θα πρέπει να είναι ο κ. Σκανδαλίδης. Αυτή θα είναι και μια από τις βασικές συγκρούσεις των υποψηφίων τη Δευτέρα.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο κ. Κεγκέρογλου, ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, θα προτείνει τη Δευτέρα στη συνεδρίαση την εξής λύση: Να εκτελεί ο ίδιος χρέη προσωρινού προέδρου μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές και να επιβεβαιωθεί από τους βουλευτές ότι πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα εξακολουθήσει να είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης και δεύτερος ο Μιχάλης Κατρίνης που θα δίνουν και τις μάχες στη Βουλή, όπως τους είχε επιλέξει άλλωστε και η Φώφη Γεννηματά.