Τις εγκαταστάσεις του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου συνάντησε και συνομίλησε με εργαζόμενους.

«Απέναντι στην προοπτική της ζούγκλας και της εξαθλίωσης προβάλουμε την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει με κοινωνική συνοχή, να επουλώσουμε τις πληγές», είπε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Αναφορικά με τα περί πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα προκηρύξουμε εκλογές. Θα το είχαμε κάνει από την πρώτη στιγμή». «Οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν χάνουν τη δεδηλωμένη μέσα στη βουλή και τη δεδηλωμένη μέσα στη βουλή τη χάνουν όταν αναπτύσσονται κοινωνικοί αγώνες μέσα στην κοινωνία και στους δρόμους που καθιστούν αδύναμη την κοινοβουλευτική τους επιβίωση», πρόσθεσε.

Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «η χώρα έχει γίνει ένα φτηνό πεδίο βολής», κάνοντας λόγο για «πλιατσικολόγους» που «θα έρθουν να πάρουν και να κερδοσκοπήσουν όσο μπορούν και με ό,τι μπορούν από το δημόσιο πλούτο». «Αλλά όταν, όμως, έχουμε να κάνουμε με δημόσια αγαθά που αφορούν την επιβίωση του ελληνικού λαού, της ελληνικής κοινωνίας εδώ δεν μπορούμε να παίζουμε», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε, επίσης, πως «όσο περισσότεροι είμαστε σε αυτόν τον αγώνα και όσο θα έχουμε τη δική σας στήριξη δεν θα φοβηθούμε το μαχαίρι». «Είναι θρασύδειλοι. Άμα σε βρουν μόνο σε ξεκοιλιάζουν. Αν, όμως μας βρουν πολλούς μαζί δεν πρόκειται να καμφθούμε και αυτοί οι οποίοι θα φοβηθούν είναι αυτοί που τώρα μας φοβίζουν και μας τρομοκρατούν. Αυτοί θα φοβηθούν, διότι αυτά που θα χάσουν είναι δις και εμείς, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, δεν έχουμε να χάσουμε παρά τις αλυσίδες μας. Τι έχει να χάσεις ένας άνεργος; Τι έχει να χάσει ένας εργαζόμενος των 400 ή 500 ευρώ;», διερωτήθηκε.

«Να μην τσιμπήσουμε σε αυτήν την εκστρατεία τρομοκράτησης και συκοφαντίας που θα κάνουν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αποτρέψουμε μια μεγάλη ανατροπή που θα έρθει μέσα από τη λαϊκή ψήφο, όποτε κι αν αυτή προκριθεί», είπε χαρατηριστικά.

«Δεν έχει νόημα να είναι μια διαδικασία ξεκομμένη από τη λαϊκή κινητοποίηση. Να έχουμε εκλογές με τον κόσμο στον καναπέ και να περιμένει να δώσει ανάθεση – εργολαβία στον ΣΥΡΙΖΑ να λύσει τα προβλήματα. Τα προβλήματα δεν λύνονται έτσι. Εμείς θα χρειαστούμε ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση του και αγώνες από το λαϊκό και το συνδικαλιστικό κίνημα αν έρθουμε στην κυβέρνηση παρά τώρα που είμαστε στην αντιπολίτευση», επισήμανε.

«Εγώ, δεν θα σας πω ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά θα σας πω ότι τον πλούτο σε κάθε κοινωνία τον παράγουν οι δυνάμεις εργασίας. Θα βάλουμε όλοι και όλες πλάτη για να βγούμε από αυτή τη δύσκολη στιγμή που βρέθηκε η χώρα μας. Από αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Θα παράξουμε πλούτο», τόνισε Μεταξύ άλλων…

«Αυτές είναι αλήθειες και κάποια στιγμή πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα. Μας έχουν οδηγήσει σε ένα τέλμα. Μας έχουν ρίξει βαθιά μέσα σε μια χαράδρα. Δεν πρόκειται να φτάσουμε στην κορυφή, χωρίς να ματώσουμε. Θα ματώσουμε γιατί είναι κακοτράχαλη η πλαγιά. Το θέμα είναι να σταματήσουμε να κατρακυλάμε», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.