Τη σημασία και την αναγκαιότητα του θεσμού της ΔΕΘ για όλη τη χώρα υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.

«Θέλουμε η Έκθεση να γίνει το μεγάλο εκθεσιακό γεγονός της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» σημείωσε ο κ. Κουβέλης, υπογραμμίζοντας πως οι προσπάθειες του εθνικού εκθεσιακού φορέα εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η ΔΕΘ μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις νέες τεχνολογίες και να υπηρετήσει την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια. Μάλιστα, τάχθηκε υπέρ της ανάπλασης των υφιστάμενων εκθεσιακών υποδομών, χαρακτηρίζοντας σωστή την επιλογή της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo, με δεδομένη την τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρίας, κ. Τάσος Τζήκας, παρουσίασε τους τρεις στόχους που πέτυχε στη διετία η ΔΕΘ-Helexpo: τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, τη μελέτη για τις εκθεσιακές υποδομές και την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Τόνισε πως για τα επόμενα χρόνια οι στόχοι που τίθενται είναι η διεθνοποίηση της Έκθεσης, η ανάπτυξη της παρουσίας της στην αγορά της Αθήνας και η αναβάθμιση των κλαδικών της εκθέσεων.

Αναφερόμενος στην 78η διοργάνωση της ΔΕΘ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, επισήμανε πως φέτος όλα τα περίπτερα είναι γεμάτα, με την κάλυψη του εκθεσιακού χώρου να είναι αυξημένη κατά 40% από πέρυσι, ενώ τόνισε πως τα μέχρι σήμερα στοιχεία δείχνουν πως η πόλη επιστρέφει στη ΔΕΘ.