Το όχι του Σαμαρά στην υποψηφιότητα του αδερφού του Ψωμιάδη «έγινε για να ταπεινωθεί ο Π. Ψωμιάδης», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης στο Real FM.

Εξήγησε δε ότι «είναι η πολιτική του κ. Σαμαρά αυτή. Ο κ. Σαμαράς είχε 3 εσωκομματικούς αντιπάλους: Τον κ. Αβραμόπουλο που τον απαλλοτρίωσε και τον έβαλε στην κατάψυξη. Ως Αντιπρόεδρος του Κόμματος γνωρίζει λιγότερα και από τον κλητήρα για το τι γίνεται στη Ρηγίλλης. Την κ. Μπακογιάννη την εξώθησε να φύγει ενώ θα μπορούσε να την προστατεύσει και τώρα τον Π. Ψωμιάδη που τον στραπατσάρισε μ’ αυτό τον τρόπο. Ο Ψωμιάδης είχε το αγέρωχο, το ελεύθερο του Ζορμπά και ο Σαμαράς τον έκανε κολίγο σε μια νύχτα. Εγώ δεν μπορούσα να το παρακολουθήσω όλο και αυτό και απέσυρα τους υποψηφίους μου από το ψηφοδέλτιό του. Και σκέφτομαι τώρα τι να κάνω. Έμαθα ότι εμφανίσθηκε ο κ. Ψωμιάδης σε μεγάλο κανάλι και έλεγε ‘τι μου έκανε η Ρηγίλλης’ και όχι ‘τι μου έκανε ο Καρατζαφέρης’».

Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ανέφερε ότι «είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στον Π. Ψωμιάδη. Και στην επιλογή των αντιπεριφερειαρχών και στη πολιτική που ακολουθεί. Το ότι θα ήταν αντιπεριφερειάρχης ο Διονύσης Ψωμιάδης το ξέραμε από πρόπερσι που ήταν και Αντινομάρχης. Και έρχεται ο κ. Σαμαράς και ζητά από τον κ. Ψωμιάδη να αποσύρει την υποψηφιότητα του αδελφού του με το αστείο επιχείρημα της οικογενειοκρατίας – αλλιώς θα έβαζε τον Καλαφάτη- αντικαθιστώντας τον Διονύση με τον κ. Τζιτζικώστα, που δεν ανήκει σε οικογενειοκρατία. Ο αδελφός είναι οικογενειοκρατία ενώ ο γιος ενός Υπουργού δεν είναι. Μετά απ’ αυτό δεν μπορούσα να μείνω με τα χέρια σταυρωμένα. Το στραπατσάρισμα που έγινε στον κ. Ψωμιάδη έγινε αυτομάτως και σε μένα που συμμετέχω σε αυτή την υπόθεση».