Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, Νίκη Τζαβέλλα, εξέφρασε την άποψη ότι δε θα προταθεί ως υποψήφια περιφερειάρχης του κόμματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν νομίζω ότι θα προταθώ γι’ αυτή τη θέση, αλλά ότι θα στηρίξω την υποψηφιότητα του ΛΑΟΣ πολύ δυνατά».

«Για λόγους καθαρά ρεαλιστικούς, η δουλειά της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είναι πάρα πολύ στενά συνδεδεμένη με τα ευρωπαϊκά. Η υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων γίνεται σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Και όλο αυτό, ο «Καλλικράτης», είναι από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Ε.Ε. με το όνομα «Ελλάδα» είπε.

Σχολίασε ότι οι υποψήφιοι που επιλέγονται από τα κόμματα δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που θα έχουν ως περιφερειάρχες.

«Βλέπω να αμαρτάνουν και οι δύο πλευρές. Οι μεν πρόεδροι των κομμάτων δεν κάθονται κάτω να δουν τι πρόκειται να κάνει αυτός ο περιφερειάρχης, δηλαδή τι καθήκοντα θα έχει. Και να πει αυτά τα καθήκοντα που θα έχει ο περιφερειάρχης, μπορεί να τα κάνει ο κ. Τάδε; Γιατί μέχρι στιγμής τα ονόματα που ακούμε δεν μπορούν να τα κάνουν. Τα ονόματα τα οποία ακούγονται είναι δυνατόν να τα βγάλουνε πέρα με τόσο μικρή εμπειρία άσκησης διοίκησης που έχουν;»

Επικριτική ήταν για το ενδεχόμενο να προταθεί η κα Φ. Γεννηματά για περιφερειάρχης αλλά και για την επιλογή του Α. Σαμαρά με τον Β.Κικίλια.