Από την τον κάμπο του «Ξινόμαυρου» στο Αμύνταιο Φλώρινας, μιας σημαντικής ελληνικής ποικιλίας που κερδίζει συνέχεια έδαφος στις ευρωπαϊκές αγορές οίνου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, τόνισε ότι «το ελληνικό κρασί βρίσκεται επάξια μαζί με τα γαλλικά στα ράφια φημισμένων ευρωπαϊκών οίκων εμπορίας και διακίνησης οίνου» σημειώνοντας παράλληλα ότι θα στηρίξουμε τους Έλληνες καλλιεργητές.
Μιλώντας στη συνάντηση που πραγματοποίησε με γεωργούς και κτηνοτρόφους στην Αντιπεριφέρεια Φλώρινας, ανακοίνωσε ότι στους νέους αγρότες και σε όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «θα προσφέρουμε επιπλέον ενίσχυση μέσα από τα σχέδια βελτίωσης, προκειμένου να τους δώσουμε κίνητρα για να παραμείνουν στην επένδυση που έχουν κάνει». Ο κ. Αποστόλου εξήγησε ότι το υπουργείο προβαίνει σε αυτή την επιλογή, γιατί διαπιστώθηκε στο παρελθόν ότι «οι νέοι αγρότες μετά τα δύο η τρία χρόνια δουλειάς απογοητευμένοι αποχωρούν από το επάγγελμα. Εμείς θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό» σημείωσε.
Αναφέρθηκε στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη δημιουργία φράγματος στον Άγιο Γερμανό Πρεσπών και δήλωσε ότι ήδη το θέμα της μελέτης βρίσκεται σε καλό δρόμο, εκτιμώντας -σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς- ότι το έργο δεν θα ξεπεράσει τα 18 εκατ. ευρώ.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης μετέφερε στη συνάντηση, ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε, όπως ο ίδιος είπε, από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών η κυβέρνηση προτίθεται να δημιουργήσει πύλη εισόδου στα σύνορα με την ΠΓΔΜ στην περιοχή του Λαιμού Πρεσπών. Η επαναλειτουργία της πύλης εισόδου στον Λαιμό ετέθη ως αίτημα στον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του στην περιοχή από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου της Φλώρινας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος μίλησε με λεπτομέρειες για το Φράγμα Τριανταφυλλιάς που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από πόρους της ΕΕ (30 εκατ. ευρώ) και σήμερα παρότι είναι γεμάτο με νερό παραμένει εκτός λειτουργίας, αφού δεν έχουν προχωρήσει τα απαραίτητα αρδευτικά έργα. Ζήτησε από τον Ευάγγελο Αποστόλου την άμεση ένταξη του αρδευτικού της περιοχής στα έργα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης συνολικού κόστους 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της άρδευσης του κάμπου της Φλώρινας.