Ο Αντώνης Σαμαράς από το Ρέθυμνο κάλεσε σε εκλογική εγρήγορση τα στελέχη του, αφού παρακολουθεί τα δεδομένα, που αλλάζουν καθημερινά εις βάρος της κυβέρνησης. «Ο χρόνος δεν είναι πανδαμάτωρ, είναι αντίπαλός της. Πρέπει να υλοποιήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα. Δεσμεύσεις που εν πολλοίς είναι άγνωστες και σε μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυβέρνηση τηρεί στάση αμυντική και κινείται χωρίς σχέδιο, αφού περιμένει το “πράσινο φως” από την τρόικα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς σε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες την Τετάρτη στη Ρηγίλλης. Ως εκ τούτου, είναι απρόβλεπτες οι εξελίξεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΑΞΙΑ» πληροφορίες που έχουν φτάσει στη Ρηγίλλης, υπάρχει κινητικότητα από το αποκαλούμενο «παλιό ΠΑΣΟΚ», που δεν αποκλείεται να σχηματοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Με την πραγματοποίηση του ανασχηματισμού, εκτιμάται ότι θα βγουν στην επιφάνεια, πιστεύουν στη Ρηγίλλης, όλες οι διαφωνίες που είναι τώρα κάτω από το χαλί.

Έτσι η μόνη αντίδραση της Ρηγίλλης είναι η εκλογική ετοιμότητα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει διακοπές, ουσιαστικά μία εβδομάδα, μέχρι της Παναγίας. Αμέσως μετά ξεκινά η ανασύνταξη των δυνάμεων με κινήσεις ουσίας και ξεδίπλωμα της στρατηγικής ενόψει και της ΔΕΘ όπου θα δοθεί το στίγμα της ΝΔ στην κοινωνία.

Πάντως η ΝΔ στελεχιακά κλείνει τα κενά στον κομματικό μηχανισμό. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επιλέχθηκε να καλύψει τη θέση του Κ. Γκιούλεκα στη Γραμματεία Προγράμματος. Εντύπωση προκάλεσε ο ορισμός για πρώτη φορά γυναίκας ως αναπληρώτριας του Π. Παναγιωτόπουλου, καθώς η μόλις 33ετών δικηγόρος Β. Τζότζολα πήρε το βάπτισμα του πυρός.