Όχι απλώς εφικτό, αλλά και απαραίτητο, χαρακτηρίζει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης την ολοκλήρωση της στόχευσης για συνολική συμφωνία μέσα στον Μάιο.
Ο υπουργός Επικρατείας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνει ότι μετά την ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαΐου, «ανοίγει μια μεγάλη περίοδος θετικών ειδήσεων για την ελληνική οικονομία, μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».
«Εννοείται ότι καλούμε την αντιπολίτευση να στηρίξει τα θετικά μέτρα», τονίζει και διερωτάται πώς θα τεκμηριώσουν την πιθανή αρνητική τους ψήφο σε μέτρα όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.
Ο κ. Βερναρδάκης επισημαίνει την προτεραιότητα της κυβέρνησης για τη «δίκαιη ανάπτυξη», υπέρ των πολλών, υπογραμμίζοντας ότι είναι και πολιτική υπέρ της Παιδείας, της Υγείας, της Εργασίας και της Πρόνοιας. «Όλα τα υπουργεία αυτές τις μέρες συντονίζονται για νομοθετικές πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν σάρκα και οστά στην παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας», υπογραμμίζει. Ως άμεσα εμπλεκόμενος στο σχεδιασμό του χρονοδιαγράμματος για το νομοθετικό έργο και τις μεγάλες θεσμικές τομές του επόμενου διαστήματος, προαναγγέλλει τα νομοσχέδια που παίρνουν το δρόμο για τη Βουλή.
Μιλά για την εφαρμογή «infogov» που παρέχει άμεση πληροφορία κατά θεματική ενότητα για το κυβερνητικό έργο. Αναφέρει ότι την παρακολουθούν καθημερινά ήδη 10.000 πολίτες σε αυτές τις πρώτες 15 ημέρες λειτουργίας της, με στόχο να διευρυνθεί η χρήση της σε 100.000 χρήστες έως τον Σεπτέμβριο και πολύ περισσότερους έως το τέλος του χρόνου.
Σημειώνει ότι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στις γαλλικές εκλογές είναι «το εάν και το πώς θα εκφραστεί ο διάχυτος “αντισυστημισμός” και κυρίως προς τα πού: στην υπερσυντηρητική Λεπέν ή στον ριζοσπαστικό Μελανσόν».
Αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ΝΔ είναι ο δομικός νεοφιλελευθερισμός της. «Η σημερινή Νέα Δημοκρατίαείναι πλέον πολύ μακριά από την παράδοση της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς», παρατηρεί και καταλήγει: «Για τον λόγο αυτό δεν έχει καμία πιθανότητα εκλογικής νίκης».