Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται αύριο με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου στην κυβέρνηση.

Εχθρική προς το λαό χαρακτήρισε τη νέα κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Παφίλη, στόχος της νέας κυβέρνησης δεν είναι σώσει το λαό αλλά να τον υποτάξει. «Οι μάσκες έπεσαν και τα όποια προσχήματα χρησιμοποιήθηκαν εξαλείφθηκαν», υπογράμμισε και έκανε λόγο για «μαύρη συμμαχία».

«Σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι σε ανοιχτή συμμαχία με το ακροδεξιό τμήμα για να διασώσουν το αστικό σύστημα», ανέφερε και υποστήριξε ότι ο νέος πρωθυπουργός και τα κόμματα που τον στηρίζουν «θα εφαρμόσουν όλα τα βάρβαρα μέτρα που έχουν παρθεί και θα πάρουν και νέα».

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε το λαό «μπροστά σε αυτή τη μαύρη συμμαχία» να συγκροτήσει τη δική του συμμαχία, να δυσκολέψει την κυβέρνηση, να την ανατρέψει και να επιβάλει εκλογές.