Οι διαφοροποιήσεις βουλευτών του Ποταμιού, η μη συγκέντρωση των 200 ψήφων, όπως προβλέπει το σύνταγμα, του ακροτελεύτιου άρθρου για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, η στήριξη της Ένωσης Κεντρώων σε όλα τα άρθρα και η υπερψήφιση από το ΚΚΕ όλων των άρθρων πλην αυτού που προβλέπει τη διατήρηση του πλαφόν στο 3%, χαρακτήρισαν την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τον νέο εκλογικό νόμο.

Σημειώνεται ότι από την ψηφοφορία απουσίαζε η Χρυσή Αυγή.

Εικόνα σύγχυσης μετέδωσε το Ποτάμι, καθώς οι βουλευτές ψήφισαν κατά το δοκούν «παρών» ή «όχι» σε δύο κρίσιμα άρθρα του εκλογικού νόμου, παρά το γεγονός ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης τον καταψήφισε στο σύνολό του. Συγκεκριμένα, οι κ. Π. Αμυράς και Γ. Μαυρωτάς ψήφισαν «παρών» στην ψήφο στα 17 ενώ ο κ. Θεοδωράκης την είχε καταγγείλει ως άκρατο λαϊκισμό.

Ειδικότερα, από το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, Γιώργος Μαυρωτάς και Αχμέτ Ιλχάν υπερψήφισαν το άρθρο 1, που δίνει δικαίωμα ψήφου στα 17 έτη. Ο Αχμέτ Ιλχάν δήλωσε «παρών» και στο άρθρο 3, για τη διατήρηση του πλαφόν στο 3%.

Οι Γρηγόρης Ψαριανός, Σπύρος Λυκούδης και Σπύρος Δανέλης δήλωσαν «παρών» στο άρθρο 3 για τη διατήρηση του πλαφόν στο 3%.

Όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού ψήφισαν «όχι» σε όλα τα άρθρα.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές: «Όχι» σε όλα τα άρθρα ψήφισε ο Χάρης Θεοχάρης, «ναι» σε όλα ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ψήφισε «όχι» σε όλα τα άρθρα, εκτός από το 1 (ψήφο στα 17).

Ο Στάθης Παναγούλης ψήφισε «ναι» για ψήφο στα 17 και «παρών» για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.