Έναν μηχανισμό τύπου… τρόικας, ο οποίος θα εποπτεύει και θα βαθμολογεί τους υπουργούς, προσανατολίζεται να συστήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα».

Τις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναθέσει σε τρεις στενότατους συνεργάτες του τον συνολικό και καθημερινό έλεγχο των υπουργείων, προκειμένου να προχωρήσουν σε δική τους εσωτερική αξιολόγηση στα τέλη Ιουλίου. Με βάση αυτή την έκθεση αξιολόγησης, ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει τις αποφάσεις για τη μορφή του επόμενου κυβερνητικού σχήματος.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει ήδη επιλέξει τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν τη νέα τρόικα, η οποία επί της ουσίας θα είναι τα αφτιά και τα μάτια του στα υπουργεία. Η τριάδα στελεχών θα απαρτίζεται από τους Δημήτρη Τζανακόπουλο, Δημήτρη Λιάκο και Δημήτρη Παπαγιαννάκο,

Ο ανασχηματισμός αναμένεται από τον Σεπτέμβριο, ενώ, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να προηγηθεί συνέδριο διεύρυνσης τον Ιούλιο με συμμετοχή του Φώτη Κουβέλη και άλλων προσωπικοτήτων της Κεντροαριστεράς.