Με παρέμβαση της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου ακυρώθηκε η διαγραφόμενη εξέλιξη για τη δημιουργία δικαστικού μεγάρου στο παραλιακό μέτωπο, καθώς για τον προτεινόμενο χώρο υπάρχει από την πλευρά της περιφέρειας προγραμματισμός εκτεταμένου σχεδίου ήπιας ανάπτυξης, το οποίο μάλιστα είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

Κατά τη σημερινή συνάντησή της, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκο Παρασκευόπουλο, η κ. Δούρου ανάπτυξε τον από κοινού με τους παρακείμενους δήμους σχεδιασμό της περιφέρειας για την ευρύτερη περιοχή. Τόνισε δε, την αναγκαιότητα μιας συνολικής ορθολογικής αξιοποίησης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της παραλιακής περιοχής η οποία, όπως επισήμανε, «δεν αποτελεί ορθή επιλογή για την ανέγερση δικαστικού μεγάρου». Προσέθεσε ότι δεν αμφισβητεί την «αναγκαιότητα δημιουργίας κατάλληλων δικαστικών εγκαταστάσεων και ότι διατίθενται καταλληλότεροι χώροι για τον σκοπό αυτό». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί αποδέχθηκαν την πρόταση καθώς υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, με καλύτερους μάλιστα όρους, όπως π.χ. στην περιοχή των εγκαταστάσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο Ρουφ.

Με το πέρας της συνάντησης η περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα είχα την ευκαιρία να ενημερώσω την ελληνική κυβέρνηση, διά των δύο αρμόδιων υπουργών, τον κ. Φλαμπουράρη και τον κ. Παρασκευόπουλο, για το έργο το οποίο είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης. Ένα έργο αναπτυξιακού σχεδιασμού για το Φαληρικό Μέτωπο. Θέλω να ευχαριστήσω τους αρμόδιους υπουργούς και το σύνολο της ελληνικής κυβέρνησης που αμέσως κατάλαβαν ότι εδώ δεν έχουμε ένα ψευτοδίλημμα μεταξύ της ανάγκης εύρεσης δικαστικών αιθουσών για την απόδοση δικαιοσύνης, για την εμβάθυνση της δημοκρατίας κι ενός συγκροτημένου αναπτυξιακού σχεδίου. Όπως θα σας πει και ο αρμόδιος υπουργός, τα σχέδια που επιχειρούμε αυτή τη στιγμή για το συγκεκριμένο χώρο δεν πρόκειται να σταματήσουν, μιας και ο ίδιος, έχει βρει ήδη δικαστική αίθουσα, χώρο, για ακροατήρια μεγάλων και σημαντικών δικών, έτσι ώστε να μη χρειαστεί, ξαναλέω, να απαντήσουμε σε ψευτοδιλήμματα που δεν έχει ανάγκη σήμερα η χώρα».