«Δεν μειώνονται ούτε ένα ευρώ οι κύριες συντάξεις», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο υπουργικό για το Eurogroup ενώ υπογράμμισε ότι: «Τηρήσαμε τη συμφωνία κρατώντας την κοινωνία όρθια». Επιτέλους έχουμε καλές ειδήσεις, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την κοινωνία, σημείωσε ο πρωθυπουργός στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σε μια πρώτη αποτίμηση των αποφάσεων του Eurogroup.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σφοδρή επίθεση στα media τονίζοντας ότι δεν βάζουν μυαλό και «αντί να δουν το δάσος, βλέπουν το δέντρο». Τόνισε ότι ο αυτόματος κόφτης δεν είναι νέο μνημόνιο σημειώνοντας: «Αντί να δουν το δάσος (κλείσιμο αξιολόγησης), εστιάζουν στο δέντρο (μηχανισμό δημ/νομικής διόρθωσης)». «Η διόρθωση δεν θα χρειαστεί. Για πρώτη φορά, έχουμε πρόγραμμα που μπορεί να βγει», εκτίμησε ο πρωθυπουργός. Αποκλείεται η ενεργοποίηση του μηχανισμού για όλο το 2017 και αυτό θα ισχύει και για το 2018, είπε.

«Προσπάθησαν να προεξοφλήσουν ότι θα οδηγηθούμε σε λήψη πρόσθετων μέτρων 3,6 δισ. ευρώ», είπε και πρόσθεσε: «Σήμερα δικαιούμαστε να είμαστε χαρούμενοι, αλλά όχι να πετάμε στα σύννεφα. Θα είναι πιο απαιτητική η νέα φάση. Χρειάζεται τόλμη και αποτελεσματικότητα».

Έκανε λόγο για εγκληματικά ψεύδη και καταστροφολογία και είπε: «Το μιντιακό κατεστημένο έπαιξε τα ρέστα του κόντρα στην κυβέρνηση. Έπαιξαν και έχασαν. Κατανοώ βέβαια ότι το κατεστημένο έπαιξε τα ρέστα του κόντρα στην κυβέρνηση. Βλέπετε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Εκλιπαρούσαν τους εταίρους για πιο σκληρά μέτρα».