«Έντονο προβληματισμό και οργή προκαλεί στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και σε όλους μας η απόφαση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου Γιαν Φαμπρ να ανεβάσει τον Αύγουστο την παράσταση Mount Olympus», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, κάνοντας παράλληλα λόγο για «βεβήλωση του ιερού χώρου της Επιδαύρου».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οφείλει άμεσα το υπουργείο Πολιτισμού να πάρει θέση. «Η Ελλάδα ιστορικά δίδαξε τον πολιτισμό και την τέχνη σε όλο τον κόσμο. Τέτοιες “παραστάσεις” δεν προάγουν τον πολιτισμό και οφείλουμε να μην δίνουμε δικαίωμα για αρνητικές εικόνες της χώρας. Φαίνεται ότι η επίμαχη παράσταση και οι εμμονές κάποιων να την προωθήσουν οδηγούν την χώρα μας στο καναβάτσο και στο πολιτιστικό ναδίρ. Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή οι υπεύθυνοι να σταματήσουν τον κατήφορο».

«Επιπλέον ο εκλεκτός της κυβέρνησης κ. Φαμπρ αποκλείει την συμμετοχή κάθε Έλληνα καλλιτέχνη σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του Ελληνικού φεστιβάλ δηλώνοντας ο ίδιος ότι θα στηριχτεί κυρίως στο Βελγικό δυναμικό», καταλήγει η Ένωση Κεντρώων.