«Ατμομηχανή του πρωτογενούς τομέα» χαρακτήρισε τη Θεσσαλία ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, σε δηλώσεις που έκανε μετά από συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.
Ο κ. Τσιρώνης, ο οποίος περιοδεύει στη Θεσσαλία προκειμένου να έχει ιδία άποψη για ζητήματα της περιοχής που άπτονται του χαρτοφυλακίου του, ανέφερε ότι είχε εξαντλητικό διάλογο με τους φορείς με τους οποίους συναντήθηκε διότι, όπως παρατήρησε, πεποίθηση του είναι ότι μέσω του διαλόγου λύνονται όλα τα προβλήματα.
Στο επίκεντρο, πάντως, των ερωτημάτων που του τέθηκαν βρέθηκε το θέμα του φράγματος της Μεσοχώρας, καθώς σε σχετικές δηλώσεις που είχε κάνει από τα Τρίκαλα, είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου που έχει να κάνει με τη δημιουργία υδροηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ.
Και σήμερα, ο κ. Τσιρώνης δήλωσε ότι το θέμα είναι ανοιχτό και θα συγκληθεί ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα με τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. «Ήρθα να ακούσω όχι να κάνω εξαγγελίες», είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Για το θέμα της Μεσοχώρας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Πιστεύω ότι καμία κυβέρνηση δεν θα απεμπολήσει το όφελος που έχει από την Μεσοχώρα γιατί το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι μέσα από τη διερεύνηση που θα κάνουμε θα καταλήξουμε στην απόφαση να γίνει η Μεσοχώρα, γιατί προσφέρει ενέργεια πράσινη, συμβατότητα με την Ευρώπη, προσφέρει τη δυνατότητα στην ΔΕΗ να έχει ενέργεια σε δύσκολες στιγμές, όταν το χρειάζεται, και να μην κάνει εισαγωγή -οπότε δεν θα ξοδεύουμε και συνάλλαγμα-, προσφέρει στον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά και στην προστασία της περιοχής από ακραία καιρικά φαινόμενα».
Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος απατώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε ότι η λυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο ώστε η Ελλάδα να είναι ελεύθερη μεταλλαγμένων.
Στη συνέχεια, το πρόγραμμα του κ. Τσιρώνη περιελάμβανε επίσκεψη στην Κάρλα, για την οποία ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό έργο και θα βοηθήσει και τους αγρότες στην άρδευση. «Πρέπει να γίνει μία καθαρή υγιής λίμνη» παρατήρησε. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπενθύμισε ότι ήδη μπαίνει νερό στην Κάρλα για τη νέα περίοδο, με παράλληλη αποκατάσταση του οικοσυστήματος, και συμπλήρωσε ότι το 85% των έργων της Κάρλας έχει ολοκληρωθεί.