Διασπασμένη σε στρατόπεδα προσέρχεται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην απογευματινή κρίσιμη συνεδρίαση, όπως προκύπτει από δηλώσεις, κινήσεις, αντιδράσεις και στάσεις βουλευτών που έχουν εκδηλωθεί από το πρωί.

Οι παραιτήσεις Φλωρίδη και Νασιώκα αλλά και η πρωτοβουλία της Βάσως Παπανδρέου για συλλογή υπογραφών ήταν οι αφορμές που αποκάλυψαν τη διάσπαση των βουλευτών.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραιτήσεις των δύο πολιτικών προκάλεσαν παρεμβάσεις κατά της επιλογής τους και υπέρ της ενότητας και της υπεύθυνης πολιτικής στάσης απέναντι στις απόπειρες πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Μάλιστα ο Απόστολος Κακλαμάνης μίλησε και για εξωθεσμικά κέντρα με σχέδιο να πληγεί η πολιτική σταθερότητα.
Το κείμενο όμως που κυκλοφόρησε για συλλογή υπογραφών ήταν χαριστική βολή για το κλίμα ενότητας και ομοψυχίας.
Αρχικά οι περισσότεροι το εξέλαβαν ως μια ξεκάθαρη κίνηση επείγουσας σύγκλησης της ΚΟ λόγω των εξελίξεων και προσυπέγραψαν πρόθυμα.

Λίγο αργότερα όμως, και κατόπιν δηλώσεων της Βάσως Παπανδρέου, του Δημήτρη Λιντζέρη κι άλλων, η κίνηση άρχισε να παίρνει χαρακτήρα αμφισβήτησης της ηγεσίας του κόμματος. Με αποτέλεσμα, ορισμένοι όχι μόνο να αποσύρουν εσπευσμένα την υπογραφή τους, αλλά και να καταγγείλουν υποκλοπή της συναίνεσής τους.

Αυτή λοιπόν την ώρα έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα πραγματικά εκρηκτικό και ίσως το μόνο που κρατάει τα πράγματα σε ήπιους τόνους είναι η μεγάλη προσμονή όλων ενόψει της τοποθέτησης του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της ΚΟ.