«Ψήφο εμπιστοσύνης» από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ζήτησε ο πρωθυπουργός στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε και εξακολουθεί να έχει στη Βουλή.

Η κίνηση κρίθηκε αναγκαία μετά από την έντονη φημολογία ότι μια οργανωμένη ομάδα βουλευτών στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ θα αμφισβητήσει ευθέως την ηγεσία Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός έχει συναντηθεί ήδη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ αναμένεται και συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο (ο οποίος έφθασε στη Βουλή, αποφεύγοντας τους δημοσιογράφους).

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την προσέλευση του στο Κοινοβούλιο ο κ. Παπουτσής δήλωσε: «Δεν έχω να σχολιάσω τίποτε από τα τεκταινόμενα. Είμαι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και έχω πλήρη συνείδηση της τιμής, της ευθύνης και της εντολής των πολιτών».

Την ίδια στιγμή, επιτελείς στου Μαξίμου επικοινωνούσαν με το σύνολο σχεδόν της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να διερευνήσουν τις προθέσεις τους.

Ας, σημειωθεί ότι απέναντι στη φημολογία για αμφισβήτηση του Γιώργου Παπανδρέου, βουλευτές με δηλώσεις τους καταδικάζουν και μάλιστα με σκληρές εκφράσεις οποιαδήποτε τέτοια κίνηση. Κάποιοι δε, έφτασαν να μιλούν για Ιουλιανά και κίνημα αποστασίας.

Πριν λίγο, ρωτήθηκε ο Α. Λοβέρδος για τη φημολογία περί αμφισβήτησης Παπανδρέου και απάντησε σχεδόν θυμωμένα ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να του κάνει τέτοιες ερωτήσεις.

«Εγώ δουλεύω και κάνω ότι μπορώ για να ολοκληρώσει το έργο της αυτή η κυβέρνηση» είπε ο υπουργός.