Να εξηγήσει στους έλληνες πολίτες από που θα βρει τα 11 δισ. για την Υγεία, κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με όσα ακολούθησαν τη χθεσινή δήλωση του κ. Κασσελάκη όσον αφορά στις δαπάνες για την υγεία είπε: «Αν είχε μείνει στην αρχική του αποστροφή θα συμπεραίναμε ότι δεν γνωρίζει πόσα δαπανά το κράτος για την υγεία. Όμως αγνοούσε πόσο έχει πάει το ποσοστό του ΑΕΠ ως προς την Υγεία, έχει πάει 5,8% και είναι 13 δις και προφανώς πρέπει να αυξηθεί περισσότερο», είπε.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακολουθεί την ίδια ρητορική που είχε πριν γίνει εξουσία και έρχεται τώρα με το ίδιο αφήγημα η οποία δεν είχε κάνει καλό στη χώρα μας.

Θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα για συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για συζήτηση στη βουλή για την οικονομία και την ακρίβεια.

«Θεωρούμε», είπε, «ότι έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό για να μειώσουμε τις συνέπειες για τα νοικοκυριά. Έχουμε κινηθεί σε 3 άξονες: Αύξηση εισοδημάτων, ελέγχους και παρεμβάσεις. Η κυβέρνηση θα απαντήσει στη Βουλή με συγκεκριμένες πράξεις απέναντι στα λεφτόδεντρα θα φανεί η διαφορά και θα είναι μια καλή ευκαιρία να αναδειχθεί πόση αξία έχει η ενδυνάμωση της οικονομίας. Ελπίζω μέχρι τότε να έχει κοστολογήσει το πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει υποχρέωση να βάλει ακόμα 5% του ΑΕΠ για την υγεία. Μακάρι να αποκτήσει ο τόπος μια αντιπολίτευση που αυτά που λέει είναι κοστολογημένα».