Να ρίξουν τους τόνους και να αμβλύνουν τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Νίκου Παπαδόπουλου, πως οι πιστοί στις εκκλησίες «έχουν αρχίσει να μοιράζουν χαστούκια» (αναφερόμενος στη χειροδικία εις βάρος της βουλευτού της Ν.Δ., Αγγελικής Δεληκάρη), επιχειρούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Νίκης».

Ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Νατσιός, μιλώντας σε δημοσιογράφους, απέδωσε τις επίμαχες αναφορές στον… «πηγαίο αυθορμητισμό» του βουλευτή, διευκρινίζοντας πως το κόμμα του δεν προάγει τη βία. Ο κ. Παπαδόπουλος θεωρητικά θα βρισκόταν ενώπιον πειθαρχικών επιπτώσεων από την ηγεσία του κόμματος, ωστόσο επικράτησαν δεύτερες σκέψεις, όπως όλα δείχνουν. Μάλιστα ο ίδιος ο βουλευτής δήλωσε πως καταδικάζει την κάθε είδους βία, αφήνοντας αιχμές προς τα μέσα ενημέρωσης ότι αυτά ήταν που αλλοίωσαν το νόημα όσων είπε.

Όπως υποστήριξε, «Είχα μια ξεκάθαρη τοποθέτηση μέσα στη Βουλή, ότι καταδικάζω κάθε είδους βία που δεν επιδέχεται ερμηνείες, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν ψεύτικες εντυπώσεις. Όλοι εμείς οι άνθρωποι της “Νίκης” στεκόμαστε ενάντια σε κάθε μορφής βία που ασκείται από οποιανδήποτε, καθώς η συμπεριφορά αυτή δεν συνάδει με τις αξίες ενός γνήσιου δημοκρατικού κινήματος και με το εκκλησιαστικό μας φρόνημα».