Τις δομές της Αρχιεπισκοπής στον Ωρωπό αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Παρασκευή, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Οι σχέσεις Εκκλησίας και Κυβέρνησης βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο μετά την «τρικυμία», που είχε προκαλέσει η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η κοινή αυτή παρουσία των δύο ανδρών αναμένεται να το επιβεβαιώσει, ενώ το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με αφορμή τις επιθέσεις που δέχτηκαν «γαλάζια» στελέχη από ιερείς αλλά και μερίδα πολιτών, καταδεικνύει ότι η επίσημη Εκκλησία παίρνει ξεκάθαρα εξισορροπιστική θέση.

«Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη, η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή», διεμήνυσε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αύριο στις 10.00 το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, όπου και θα συναντηθεί με τον υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη. Σύμφωνα με την Ιερά Αρχιεπισκοπή, η συνάντηση θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα.