Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς έχει μια λύση για την ενίσχυση της προσέλευσης των νέων στις φετινές ευρωεκλογές και είναι σίγουρα διαφορετική. Την Τέιλορ Σουίφτ.

«Κανείς δεν μπορεί να κινητοποιήσει τη νεολαία καλύτερα από τους νέους», είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Και ποιος είναι πιο κατάλληλος για το έργο αυτό, από το πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού Time; Φυσικά, η Τέιλορ Σουίφτ.

«Ελπίζω ότι κάποιος από την ομάδα της θα παρακολουθήσει αυτή τη συνέντευξη Τύπου και θα της μεταφέρει το αίτημά μας», είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, όπως μεταδίδει το Politico.

Η προσέλκυση νέων ψηφοφόρων δεν είναι κάτι καινούργιο για την Τέιλορ Σουίφτ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η τραγουδίστρια ενθάρρυνε τους 272 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram να εγγραφούν για να ψηφίσουν και, μέσα σε λίγες ώρες, το Vote.org ανέφερε περισσότερες από 35.000 εγγραφές, αύξηση 23%.

Καθώς πλησιάζουν οι ευρωεκλογές του Ιουνίου, όπου ο Μαργαρίτης Σχοινάς είπε ότι το υψηλό επίπεδο συμμετοχής των νέων Ευρωπαίων είναι «κρίσιμο» για τη δημοκρατία, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής ελπίζει ότι η Τέιλορ Σουίφτ θα μπορέσει να κάνει το ίδιο και για την ΕΕ.

Η Τέιλορ Σουίφτ, η οποία ξεκινά το ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας της για το «Eras» την άνοιξη του 2024, θα εμφανιστεί στο Παρίσι στις 9 Μαΐου, «Ημέρα της Ευρώπης», υπενθύμισε σε όλους ο Ευρωπαίος επίτροπος.