«Είναι δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να κάνει κάτι τέτοιο», δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαριέττας Γιαννάκου όταν ρωτήθηκε για την πρόθεση της κυβέρνησης να κατασκευάσει φράχτη στον Έβρο. «Οι κυβερνήσεις όλες έχουν δικαίωμα να ξέρουν ποιος πολίτης, ξένος, είναι σε ποια στιγμή, σε ποιο μέρος στην Ελλάδα.
Δεν μπορώ να κατακρίνω αυτό, γιατί έχει εφαρμοστεί από τους Ισπανούς στο Μαρόκο και είδατε τι έγινε. Στο Γιβραλτάρ, οι Ισπανοί αυτό εφάρμοσαν αυτό».
Η κ.Γιαννάκου σαφώς και τοποθετήθηκε πιο ξεκάθαρα από την ΝΔ η οποία γενικώς δεν έχει ξεκαθαρίσει την στάση της.
Βέβαια ο Ν.Δένδιας ο οποίος μετέχει και στην επιτροπή της Ε.Ε. για την μετανάστευση σε συνέντευξη του χαρακτήρισε το μέτρο αποσπασματικό και αναποτελεσματικό.