Πάνω από τη «Νίκη» και την «Πλεύση Ελευθερίας» αναμένεται να είναι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα σχηματίσουν οι βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν αποχωρώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς θα αριθμεί τουλάχιστον 11 μέλη, ενώ μπορεί να φθάσει -σύμφωνα με πληροφορίες- ακόμη και τα 13.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή η Νίκη έχει 10 βουλευτές και η Πλεύση Ελευθερίας 6.

Ειδικότερα, σήμερα δήλωσαν με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα ότι ανεξαρτητοποιούνται εννέα βουλευτές, οι: Σία Αναγνωστοπούλου, Έφη Αχτσιόγλου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Οζγκιούρ Φερχάτ, Θεανώ Φωτίου και Αλέξης Χαρίτσης.

Σε αυτούς αναμένεται να προστεθούν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα, που είχαν ανεξαρτητοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες. Με τους παραπάνω σχηματίζεται άνετα Κοινοβουλευτική Ομάδα από 11 μέλη.

Ωστόσο, γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο μήπως ενταχθούν στη νέα Ομάδα και οι: Αρετή Παπαϊωάννου και Μιχάλης Χουρδάκης που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από την «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οπότε στο σύνολο μπορεί να συνασπιστούν 13 βουλευτές. Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μένει με 36 βουλευτές.