«Οι κυβερνητικές περιγραφές του προϋπολογισμού για «ανάπτυξη» προσπαθούν να συγκαλύψουν την σκληρή πραγματικότητα για το λαό, της επαναφοράς στα «ματωμένα πλεονάσματα» με δισεκατομμύρια ευρώ νέους φόρους» αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με αφορμή την σημερινή κατάθεση του Προϋπολογισμού στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Περισσός κάνει επίσης λόγο για «νέο τσεκούρι στις κοινωνικές παροχές» και «διατήρηση των μισθών σε επίπεδα πολύ κάτω ακόμα και απ’ τον πληθωρισμό που καλπάζει» και «ουσιαστικά οδηγεί σε μείωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος».

Το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης αναφέρει ακόμη πως «ο νέος προϋπολογισμός σηματοδοτεί τη στροφή της οικονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περισσότερο περιοριστικό μίγμα σε μια ακόμα -εξίσου απέλπιδα- προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις διογκούμενες αντιφάσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».

Και καταλήγει: «Μοναδικός κερδισμένος απ’ τον νέο προϋπολογισμό είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, για τους οποίους προβλέπονται νέες παχυλές επιδοτήσεις, διατήρηση των προκλητικών φοροαπαλλαγών, φθηνό εργατικό δυναμικό και στήριξη των προσοδοφόρων επενδύσεων».