Tη χώρα μας στο Πεκίνο, ως απεσταλμένη της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση στην Ελλάδα, εκπροσωπεί η κορυφαία τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Μαρίζα Κωχ, συμμετέχοντας στο 29ο Παγκόσμιο Συνέδριο των μουσικών για την εκπαίδευση, οι εργασίες του οποίου άρχισαν την 1η Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 6 του μηνός.

Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση έχει αναλάβει την επιμέλεια της τελετής λήξης του 29ου Παγκόσμιου Συνεδρίου, καθώς το επόμενο Συνέδριο έχει ήδη προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το 2012.

Με πλοηγό, τη φωνή της Μαρίζας Κωχ, η Ελλάδα θα ταξιδέψει στα πέρατα της γης περνώντας από τον Επιτάφιο του Σείκιλου, στη σαπφική ποίηση, για να φθάσει και φτάνοντας μέχρι το σήμερα.

Στο πλάι της Μαρίζας θα βρεθούν η Μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνου σε ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, ενώ η βιολίστρια Χριστίνα Τσίγκα και η πιανίστρια Κλειώ Παπαδιά θα παρουσιάσουν έργα κλασικών Ελλήνων συνθετών.

Σημειώνεται ότι το 1980 η Μαρίζα Κωχ υπήρξε η πρώτη τραγουδίστρια της Δύσης που εμφανίστηκε στο Πεκίνο για να επιστρέψει εκεί το 2009, όπου και βραβεύτηκε ως Best Singer, ανάμεσα σε σαράντα χώρες, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής της πόλης Ζαν-Τζία-Ζία, γενέτειρας του Μάο.