Μετά το πιάνο, το λυρικό τραγούδι και την κιθάρα, τη σκυτάλη στις «Μουσικές βραδιές στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος» παίρνουν το βιολί και η Δανάη Μάτσκε η οποία, συνοδευόμενη από τον πατέρα της Ούβε στο πιάνο, θα παίξει την ερχόμενη Τετάρτη (19/1) έργα Γ.Σ. Μπαχ, Μπετόβεν, Υζάι και Φρανκ.

Ακόμη, οι δύο σολίστ θα παρουσιάσουν σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση το έργο «Λόγια στον άνεμο» του Δημήτρη Τερζάκη. Παρτιτούρες Γερμανών και Βέλγων συνθετών αποτελούν τον βασικό κορμό του ρεσιτάλ της Δανάης Μάτσκε.

Η πολυβραβευμένη Δανάη Μάτσκε πήρε τα πρώτα της μαθήματα βιολιού σε ηλικία μόλις 5 ετών. Οι άριστες επιδόσεις της στο βιολί της εξασφάλισαν υποτροφίες από τους Συλλόγους των Φίλων της Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τα Κοινωφελή Ιδρύματα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και «Προποντίς», καθώς και από τον οργανισμό Deutsche Stiftung Musikleben. Έκανε το ντεμπούτο της στα 11 μόλις χρόνια της. Έκτοτε, έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, την Κίνα και την Κύπρο.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της -δεν έχει ακόμη συμπληρώσει τα 23 της χρόνια- η νεαρή καλλιτέχνης έχει αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς βιολιού («Αντρέα Ποστακίνι»-Ιταλία, «Jugend musiziert»-Γερμανία, «Έρση Σαράτση»-Ελλάδα, «Ανρί Μαρτώ»-Γερμανία). Πρόσφατα κέρδισε το ειδικό βραβείο ερμηνείας σύγχρονου έργου στον διεθνή διαγωνισμό «Szymon Goldberg 2010» (Γερμανία).

Ακόμη, η Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής της απένειμε το 2008 έπαινο για τις εμφανίσεις της με την Κ.Ο.Α. και την Καμεράτα. Η πολλά υποσχόμενη δεξιοτέχνης, μετά τη βράβευσή της στον 18ο Διαγωνισμό του Γερμανικού Συλλόγου Μουσικών Οργάνων, παίζει σε αυθεντικό βιολί του Κάρλο Τζουζέππε Τεστόρε (Μιλάνο 1710), προσφορά ιδιωτικής συλλογής από την Χαϊδελβέργη.