Φέτος η «BMW Μοτοσυκλέτες» έσβησε 90 κεράκια, για τα 90 χρόνια παραγωγής. Η εταιρεία του Μονάχου μπορεί να είναι πλέον περισσότερο γνωστή για τα ποιοτικά της αυτοκίνητα, όμως ανδρώθηκε πάνω στην επιτυχία των μοτοσυκλετών της.

Ναι, η BMW ξεκίνησε ως κατασκευαστής μοτοσυκλετών, δραστηριότητα την οποία ποτέ δεν εγκατέλειψε. Αμέτρητες οι διακρίσεις, πολλές οι τεχνολογικές πρωτιές, τα ρεκόρ, οι ιστορικές νίκες και οι παγκόσμιοι τίτλοι που δαφνοστολίζουν τις 9 δεκαετίες παραγωγής.

Τιμώντας την επέτειο, παρουσιάζουμε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες των σημαντικότερων μοντέλων της εταιρείας, άψογα συντηρημένων ή ανακατασκευασμένων. Μπορεί κανείς να τα θαυμάσει ζωντανά στο Μουσείο της BMW ή στο συναρπαστικό κτίριο του BMW World, στο Μόναχο, δίπλα στο Εργοστάσιο Νο1 και το Ολυμπιακό Στάδιο.

Γνώριμες όσο και σπάνιες εικόνες μοντέλων, με αμφιλεγόμενη ενδεχομένως αισθητική, ωστόσο απόλυτα αναγνωρίσιμα όσα χρόνια κι αν περάσουν. Με τον boxer κινητήρα ή και χωρίς αυτόν, το πιθανό οι περισσότεροι να βρουν ανάμεσα στις μοτοσυκλέτες αυτές κι ένα μοντέλο που κάποτε ονειρεύτηκαν…