Η φετινή Silver Week του MasterChef είχε πολύ δύσκολες μαγειρικές δοκιμασίες, οι οποίες απαιτούσαν ομαδικότητα, στρατηγική, μαγειρικό σθένος και δημιουργικότητα. Ο Νίκος Κυψίδης ηγήθηκε της γκρι μπριγάδας, η οποία συγκέντρωσε τους περισσότερους πόντους στις δυο πρώτες δοκιμασίες και έτσι κέρδισε αυτόματα το πρώτο από τα δυο εισιτήρια του σημερινού Silver τελικού!

Ο δρόμος ήταν πιο δύσκολος, όμως, για τη Χριστίνα Χριστοφή από την γκρι μπριγάδα, καθώς έπρεπε να επικρατήσει σε τρεις ακόμα δοκιμασίες, για να καταφέρει να εξασφαλίσει το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό της Silver Week!

Απόψε, Πέμπτη 25 Απριλίου, ο Νίκος και η Χριστίνα βρίσκονται αντιμέτωποι και στο τέλος της βραδιάς ένα από τους δύο θα έχει κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 20.000 ευρώ!

Εκτός από το χρηματικό έπαθλο, ο νικητής του σημερινού τελικού της Silver Week θα έχει ασυλία την επόμενη εβδομάδα και δεν θα μπορεί να ψηφιστεί ως υποψήφιος προς αποχώρηση. Αυτό σημαίνει πως περνάει απευθείας στην τελική 9αδα του φετινού διαγωνισμού, κάνοντας ένα ακόμα βήμα πιο κοντά προς τον μεγάλο στόχο: την κατάκτηση του τροπαίου, του τίτλου και του επάθλου των 100.000 ευρώ σε μετρητά και εξοπλισμό, του MasterChef 2024!

Η αποψινή δοκιμασία απαιτεί από τους δύο φιναλίστ της Silver Week την ικανότητα πιστής αντιγραφής ενός πιάτου, που φέρνει ο καλεσμένος των τριών chef κριτών, βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, chef Παύλος Κυριάκης. Ένα πιάτο που κρύβει πολλές μαγειρικές «παγίδες» και θα απαιτήσει από τον Νίκο και τη Χριστίνα όλη την προσήλωση και τη μαγειρική τους αντίληψη.

Ποιος από τους δύο θα καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να επιστρέψει στο σπίτι του MasterChef 2024 με το τρίτο μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο του διαγωνισμού;