Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» επέστρεψε τη νύχτα της Παρασκευής (16/6) στους τηλεοπτικούς μας δέκτες μέσα από τη συχνότητα του Mega και η Αγγελική Νικολούλη ασχολήθηκε με την υπόθεση εξαφάνισης της 27χρονης γυναίκας στην Κω.

Η δημοσιογράφος εμφανίστηκε συγκλονισμένη με την υπόθεση και τα στοιχεία που έχουν προκύψει ως τώρα από τις έρευνες και ανέφερε με νόημα: «Να δούμε τι άλλο κρύβεται…» σχετικά με το θρίλερ της εξαφάνισης της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία, η οποία πήγε στο νησί πριν από έναν μήνα και δούλευε στο εστιατόριο πολυτελούς ξενοδοχείου μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη της στην περιοχή Μαρμάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, συναντήθηκε σε ένα μίνι μάρκετ της περιοχής με μια παρέα ανδρών από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Τότε ήταν που επικοινώνησε για τελευταία φορά με τον ομοεθνή σύντροφο της και του είπε ότι θα την επιστρέψει κάποιος με την μηχανή. Δεν επέστρεψε όμως ποτέ.

«Χτενίζουν» την περιοχή με drones

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει βέβαια το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και γι’ αυτό τον λόγο αστυνομικοί και πυροσβέστες «χτενίζουν» την περιοχή ακόμη και με drones μήπως εντοπίσουν κάποιο ίχνος της εξαφανισμένης κοπέλας.

Οι έρευνες των αρχών με εκπαιδευμένους σκύλους, χρήση drones, αλλά και ομάδες πεζοπορίας επικεντρώνονται στην περιοχή Τιγκάκι, αλλά και στο Μαρμάρι.

Ο Θωμάς Καραθωμάς, επικεφαλής της έρευνας που διεξάγεται για την εύρεση της 27χρονης μιλώντας την κάμερα του «Φως στο Τούνελ» ανέφερε ότι στις έρευνες συμβάλλει και η Speedy, που είχε συμβάλλει στις έρευνες διάσωσης στον σεισμό της Τουρκίας κι είχε βρει τρία ζωντάνα άτομα.

Μέσα στις επόμενες ώρες, δε, αναμένεται η άφιξη ενός ακόμα σκύλου από τα Τρίκαλα προς ενίσχυση των ερευνών.

Σημαντικό στοιχείο είναι η πληροφορία ότι στο σώμα ενός εκ των πέντε αλλοδαπών υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι έχει προηγηθεί πάλη.

«Έχουμε αγχωθεί»

Ο κ. Σταμάτης Καμπουράκης, αντιδήμαρχος της Κω μιλώντας με την Αγγελική Νικολούλη δήλωσε ότι θεωρεί ότι θα πρέπει να ανοίξει η ομπρέλα των ερευνών και σε άλλους χώρους. «Έχουμε αγχωθεί γιατί μία νεαρή κοπέλα αγνοείται εδώ και τέσσερις ημέρες. Ακόμα δεν έχουμε βρει κάποιο στοιχείο».

Καταλήγοντας ο αντιδήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα του αυτή η περιπέτεια να έχει αίσιο τέλος για την 27χρονη.

«Ήρθε μόνη της εδώ» – Η αποκαλυπτική μαρτυρία

Στο μεταξύ, στο «Φως στο Τούνελ» παρουσιάστηκε και μία σημαντική μαρτυρία αναφορικά με την 27χρονη γυναίκα. «Η κοπέλα καθόταν έξω μόνη της σε μια περίφραξη που έχω εκεί πέρα και έπινε. Από εκεί και πέρα μετά δεν ξέρω. Το μαγαζί που δουλεύουμε είναι από το ξενοδοχείο της κοπέλας γύρω στα 500 μέτρα», είπε η μάρτυρας και συνέχισε:

«Ήρθε μόνη της εδώ, πήρε το κρασάκι και κάτι άλλα πράγματα και κάθισε έξω. Έκατσε περίπου ένα 20λεπτο».

Σχετικά με τον άντρα που έχει συλληφθεί με καταγωγή από το Μπαγκλαντές περιέγραψε η μάρτυρας: «Αυτός είναι πολλά χρόνια εδώ πέρα. Πιο πολύ σε κτήματα δούλευε. Από την κάμερα του μαγαζιού είδαμε ότι ο συγκεκριμένος την πήρε έξω από το μαγαζί». Και συμπλήρωσε: «Όταν έφυγαν ήταν μόνο αυτός με την κοπέλα».

Ειδικά με την κοπέλα που αγνοείται σημείωσε η μάρτυρας στο Τούνελ ότι δεν ήταν μεγάλο το χρονικό διάστημα που είχε φθάσει η 27χρονη στο νησί της Κω και δούλευε πρώτη φορά στο ξενοδοχείο.