Τα μικρά και τα μεγάλα του μυστικά αποκάλυψε ο Δημήτρης Τσίκλης στην κάμερα της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» της ΕΡΤ. Ο ηθοποιός εξομολογήθηκε πως αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος για εκείνον είναι πως του αρέσει να χορεύει ξέφρενα μέχρι το πρωί. Πώς θα περιέγραφε τον εαυτό του με τρεις λέξεις; «Οξύθυμο δυστυχώς, σε εγρήγορση και με αρκετή ενσυναίσθηση».

«Ένα ψέμα που έλεγα αρκετά, παλιά είναι πως έχασα το λεωφορείο ή περίμενα το μετρό πολύ ώρα. Όταν αργούσα» παραδέχθηκε ο ηθοποιός. Πότε συνειδητοποίησε πως θέλει να γίνει ηθοποιός; «Νομίζω ότι ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, την στιγμή όμως που κατάφερα να το αρθρώσω ήταν όταν ήμουν στη Β’ Λυκείου. Τότε είπα στους γονείς μου πως δεν θα δώσω Πανελλήνιες και πως θα γίνω ηθοποιός. Έπαθαν σοκ» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τσίκλης.

Ο ηθοποιός, υποδύθηκε στις «Άγριες Μέλισσες», στην πετυχημένη σειρά του Ant1, τον γιο του Ακύλα Μεγαρίτη και όπως είπε: «Οι Άγριες Μέλισσες ήρθαν στη ζωή μου πολύ ορμητικές. Είχαμε βρεθεί με τον Λευτέρη Χαρίτο την πρώτη σεζόν όπου μου είπε πως δεν είχε ρόλο για την ηλικία μου. Τρία χρόνια μετά ήρθε η στιγμή που με ξαναπήραν τηλέφωνο, βρεθήκαμε και ήταν η σωστή στιγμή. Πιστεύω στο timing πολύ και ήρθε η στιγμή για να γίνουν».

«Μάλλον δεν έχουμε λύσει κάποια πράγματα»

Μια από τις σκηνές των «Άγριων Μελισσών» η οποία σχολιάστηκε ιδιαίτερα όταν προβαλλόταν η σειρά, ήταν το gay φιλί που είχε ανταλλάξει ο «Λευτέρης», ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο Δημήτρης Τσίκλης με τον αγαπημένο του. «Το περιβόητο φιλί ήταν αρκετά έντονο, όχι για εμάς που το γυρίζαμε γιατί εγώ το αντιμετώπισα όπως κάθε ρόλο που υποδύομαι είτε είναι στρέιτ είτε είναι γκέι. Ήταν όμως περίεργο γιατί το είχαμε γυρίσει καιρό πριν, το είχαμε ξεχάσει, είχαμε πάει στην επόμενη φάση ζωής του χαρακτήρα μου και θυμάμαι ένα βράδυ που βγήκα από το σπίτι μου για να πάρω ένα μπέργκερ και έγινε χαμός στην Πανεπιστημίου. Άρχισαν να κορνάρουν, σταμάτησαν στον δρόμο, σταμάτησε ένα σκουπιδιάρικο και τότε καταλαβαίνεις τι επίδραση είχε αυτό το πράγμα και πόσο μάλλον δεν έχουμε λύσει κάποια πράγματα».

Τα επαγγελματικά του βήματα

Επαγγελματικά τη φετινή σεζόν, ο Δημήτρης Τσίκλης βρίσκεται στο θέατρο Μουσούρη και συνεργάζεται με την Κατερίνα Διδασκάλου στη θεατρική παράσταση «Το χελιδώνι» ενώ θα συμμετάσχει και στην σειρά «ΣτΟργή» ενώ προετοιμάζει και μια ταινία.

«Η Κατερίνα Διαδασκάλου είναι ένα κοριτσάκι»

«Η Κατερίνα Διαδασκάλου είναι ένα κοριτσάκι, ένα παιδί τόσο ορμητικό, τόσο γεμάτο ζωή, τόσο όμορφη από μέσα της! Είναι μορφωμένη, είναι γενναιόδωρη, είναι πολύ πλούσια σε συναισθήματα η Κατερίνα και μια υπέροχη μαμά ακόμα και μαζί μου» πρόσθεσε ο Δημήτρης Τσίκλης.