Δεν είναι η πρώτη φορά που μεταμορφώνεται για τις ανάγκες ενός ρόλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα κιλά που πήρε ως Μπρίτζετ Τζόουνς στις ταινίες με τα διάσημα «Ημερολόγια» της ηρωίδας. Η δις βραβευμένη με Οσκαρ Ρενέ Ζελβέγκερ ξεκίνησε τα γυρίσματα της νέας σειράς του NBC, «The Thing About Pam», όπου ενσαρκώνει την διαβόητη Παμ – Πάμελα – Χαπ (Pam Hupp), στην αληθινή ιστορία της οποίας βασίζεται το σενάριο.

Η ηθοποιός στα γυρίσματα ήταν ντυμένη με ρούχα μεγάλου μεγέθους, λευκό μπουφάν, oversized τζιν και με εμφανή προσθετικά προσώπου. Κρατούσε ένα τεράστιο ποτήρι αναψυκτικού. Θα μεταφέρει στην τηλεοπτική οθόνη την καταδικασμένη δολοφόνο Παμ Χαπ, η οποία νωρίτερα φέτος κατηγορήθηκε για φόνο πρώτου βαθμού σε σχέση με τη δολοφονία της φίλης της Ελίζαμπεθ «Μπέτσι» Φαρία, η οποία μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο σπίτι της στο Μιζούρι το 2011. Η Χαπ δήλωσε αθώα και αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση της Φαρία.

Η Παμ Χαπ, όμως, έχει καταδικαστεί ισόβια και εκτίει ποινή σε φυλακές του Μιζούρι για τη δολοφονία του Λούις Γκουμπενμπέργκερ το 2016. Σύμφωνα με το NBC News, υπέβαλε ένσταση Alford, που σημαίνει ότι απέφυγε τη θανατική ποινή χωρίς να παραδεχτεί την ενοχή της για το φόνο.

Η υπόθεση της σειράς έξι επεισοδίων διαδραματίζεται στις 22 Δεκεμβρίου 2011, όταν η Φαρία μαθαίνοντας ότι πάσχει από καρκίνο αλλάζει το όνομα του συζύγου της στο ασφαλιστήριο ζωής 150.000 δολαρίων, προσθέτοντας ως μοναδικό δικαιούχο τη φίλη της Παμ, τέσσερις ημέρες πριν από την επίθεση. Σκοπός της άρρωστης γυναίκας ήταν η φίλη της να δώσει τα λεφτά στις κόρες της όταν πεθάνει, σύμφωνα με το NBC News. Πέντε ημέρες μετά, ο άντρας της τη βρίσκει νεκρή. Αρχικά όλοι νόμιζαν ότι πρόκειται για αυτοκτονία, στην συνέχεια ο σύζυγός της γίνεται ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία βρίσκοντας η αστυνομία ένα ματωμένο ζευγάρι παντόφλες στο ντουλάπι της Φαρία και διάφορα μηνύματα στον υπολογιστή της που αποδείκνυαν ότι φοβόταν τον άντρα της. Στην κατάθεση της, η Παμ Χαπ τον χαρακτηρίζει βίαιο και αλκοολικό.

Αρχικά, ο σύζυγος της Μπέτσι Ρας, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αλλά κατά την επανάληψη της δίκης του κρίθηκε αθώος.

Πρόσφατα η Ζελβέγκερ είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της για τα εμπόδια και τις δυσκολίες που είχε η προετοιμασία του ρόλου.

«Είναι διαβόητη, όχι διάσημη. Προσπαθούσα να καταλάβω τον χαρακτήρα βασιζόμενη στις λιγοστές πληροφορίες που είναι διαθέσιμες» σημείωσε.

Μάλιστα τόνισε ότι προσπάθησε να μην σκέφτεται το γεγονός ότι ενσαρκώνει μια δολοφόνο.

Η γεννημένη στο Τέξας ηθοποιός εξήγησε τι ήταν αυτό που της τράβηξε το ενδιαφέρον στην υπόθεση της Φαρία. «Ξεπερνάει την ιδιαιτερότητα της ιστορίας ή το θράσος της συμπεριφοράς όλων των εμπλεκομένων. Είναι μια κραυγαλέα απεικόνιση επίκαιρων επί του παρόντος κοινωνικών ζητημάτων. Μιλάει επίσης – υποθέτω ότι θα μπορούσε να το ονομάσει κανείς έτσι – για το προνόμιο της λευκής κυρίας στην Αμερική και επίσης έχει μια ενδιαφέρουσα ματιά στη θλιβερή ζωή κάποιων μεσήλικων γυναικών στην Αμερική και στο πώς κάποιες περίεργες περιστάσεις μπορεί να λειτουργήσουν προς όφελος κάποιων, όπως πιθανώς συμβαίνει στην ιστορία της Παμ».