Το πρωί της 11ης Φεβρουαρίου του 2010, ο βρετανός σχεδιαστής μόδας Αλεξάντερ Μακ Κουίν βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του στο Λονδίνο. Ο θάνατος της μητέρας του τον συγκλόνισε. Ήπιε ένα θανατηφόρο κοκτέιλ φαρμάκων, βαρβιτουρικών, ηρεμιστικών, ανακατεμένων με μεγάλες δόσεις κοκαϊνης και άλλων ναρκωτικών και βρέθηκε νεκρός μέσα σε ντουλάπα στο σπίτι του.

Ο βρετανός σχεδιαστής με τις πρωτοποριακές ιδέες που τον καθιέρωσαν ως παγκόσμιο σταρ και του «χάρισαν» το παρατσούκλι ο «χούλιγκαν» της μόδας, ήταν μόλις 40 ετών.

Το μεγάλο ταλέντο του αναγνωρίστηκε μέσα από σκληρή δουλειά, αφού ξεκίνησε να εργάζεται ως μαθητευόμενος ράφτης από τα χρόνια της εφηβείας του.

Στο μνημόσυνο που δόθηκε στον Καθεδρικό Ναό «Saint Paul» στο Λονδίνο βρέθηκε πλήθος διασημοτήτων.

Το σούπερ μόντελ Κέιτ Μος, η ενδυματολογικά διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η ισλανδή τραγουδίστρια Μπγιόργκ , η σιδηρά κυρία διευθύντρια της αμερικανικής «Βογκ» , Αν Γουϊντούρ και πολλοί άλλοι παρακολούθησαν σήμερα στο Λονδίνο στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου επιμνημόσυνη δέηση για τον βρετανό σχεδιαστή μόδας, Αλεξάντερ Μακ Κουίν.

Στο ταλέντο του και την ταραγμένη ζωή του αναφέρηκε με ομιλία της η κ. Γουϊντούρ.

Η αμερικανίδα ηθοποιός Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

Η Ντάφνι Γκίνες

Το μοντέλο Κέιτ Μος

Το μοντέλο Ναόμι Κάμπελ