Καλεσμένη της Έλενας Παπαβασιλείου ήταν η Κατερίνα Στανίση, η οποία μέσα σε όλα αναφέρθηκε και στις κακοποιητικές συμπεριφορές που είχε βιώσει στο παρελθόν.

Η Κατερίνα Στανίση αποκάλυψε ότι δεν δέχτηκε τη συμπαράσταση καμίας γυναίκας, ούτε την περίοδο που βίωνε αυτές τις άσχημες καταστάσεις, αλλά ούτε και αργότερα όταν μίλησε δημόσια γι’ αυτές.

«Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες, για να μη γίνω κουραστική. Έτυχε μετά από χρόνια να τα πω, επειδή με ρωτήσανε. Όταν λοιπόν περνούσα αυτές τις άσχημες καταστάσεις, κι αυτό είναι αλήθεια, δεν μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα. Καμία. Δεν είναι ότι τα περνάς εσύ, έχεις και τον περίγυρο να σου λέει: “Δεν μπορεί αυτός να της φέρεται έτσι, ποιος ξέρει τι θα κάνει κι αυτή”. Άντε τώρα να βρεις άκρη. Με έβλεπαν που ήμουν ταμπούρλο. Ακόμα και όταν τα είπα, δεν βγήκε μια γυναίκα να πει: “Ναι ζω κι εγώ έτσι, κάντε κάτι”», είπε η Κατερίνα Στανίση στην εκπομπή «EQ» του Action24 με την παρουσιάστρια να κατεβάζει το κεφάλι και να δηλώνει λυπημένη, ακούγοντας τη λαϊκή τραγουδίστρια.

Μιλώντας σε ένα γενικότερο πλαίσιο για την έμφυλη βία, η δημοφιλής τραγουδίστρια, Κατερίνα Στανίση, δήλωσε: «Όσο δυναμική και να είσαι, δεν παύει να είσαι γυναίκα. Όταν ήμουν μικρή και που μεγάλωσα, δεν υπήρχε στη γειτονιά άντρας που να μην δέρνει τη γυναίκα του. Και πιστεύω πως από τότε μέχρι τώρα, δυστυχώς, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η γυναίκα, δυστυχώς, δεν υποστηρίζεται από την κοινωνία όσο θα έπρεπε», σημείωσε η Κατερίνα Στανίση.

«Χτύπησες γυναίκα έξω και δεν σε χώσανε μέσα; Στη Γερμανία να την ακουμπήσεις μόνο, δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσεις. Η γυναίκα τι είναι; Το “υπό” που λέγανε παλιά; Δεν μπορώ να καταλάβω τα τελευταία χρόνια τι γίνεται. Γιατί, ρε παιδιά; Τι συμβαίνει; Δεν έχουμε μέσα μας λίγη γαλήνη; Τα βάζεις με τη γυναίκα σου; Τι απωθημένα έχουν; Σκοτώνεις τον άλλον, να αφήσεις τα παιδιά σου ορφανά; Δεν κάνω την ψυχολόγο, που θα μπορούσα να είμαι με τη ζωή που έχω κάνει. Να σταματήσει αυτό το κακό. Δεν βγαίνει η ζωή έτσι. Ή σου λέει: “Βαρέθηκα, δεν θέλω να είμαι μαζί σου”. Έχει δικαίωμα να το πει και να το κάνει. Δεν μπορεί να το δεχτεί ο άντρας ο πολλά βαρύς; Γιατί δεν μπορείς την άρνηση; Τι είναι; Το κτήμα σου; Δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε. Υποτίθεται είμαστε λαός προοδευτικός. Δεν υπάρχει τίποτα», πρόσθεσε η τραγουδίστρια.