Μπορεί η Κέιτ Μίντλετον να απαθανατίστηκε από την κάμερα σε φάρμα με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ το Σαββατοκύριακο, αλλά η εικόνα της δεν συνέβαλε και πολύ στο να σταματήσουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Μήπως κρυβόταν εξαιτίας των προβλημάτων στον γάμο της; Μήπως τα προβλήματα υγείας που την έκαναν να εξαφανιστεί από τη δημοσιότητα ήταν πολύ χειρότερα από ό,τι πίστευαν αρχικά; Μήπως αντικαταστάθηκε από σωσία;

«Αυτή δεν είναι η Κέιτ…», έγραψε στο Twitter ο παρουσιαστής του Bravo, Andy Cohen, τη Δευτέρα μετά τη δημοσίευση της νέας φωτογραφίας στην εφημερίδα «The Sun». Ωστόσο, το μεγαλύτερο μυστήριο από όλα φαίνεται πως είναι το εξής: Γιατί το παλάτι του Κένσινγκτον δεν έχει δώσει ένα τέλος στις εικασίες με το να είναι πιο ειλικρινές;

Η 42χρονη Κέιτ δεν έχει εμφανιστεί στη δημοσιότητα από τον Ιανουάριο, όταν ανακοινώθηκε ότι έχει υποβληθεί σε σοβαρή εγχείρηση στην κοιλιά. Τότε, το παλάτι ανακοίνωσε ότι το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας θα επέστρεφε στα βασιλικά του καθήκοντα μετά το Πάσχα.

Στο διαδίκτυο άρχισαν αμέσως να μαντεύουν την «πραγματική κατάστασή της» και να αναρωτιούνται αν μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο.

«Περίμενα η Κέιτ να είχε κάνει αρκετά καλή δουλειά για να την αφήσουν στην ησυχία της για τρεις μήνες, αλλά προφανώς όχι… γιατί θα έπρεπε να μιλάει για την προσωπική και ιδιωτική της υγεία;», δήλωσε ο συγγραφέας και φίλος της βασιλικής οικογένειας Hugo Vickers στο Page Six. «Αυτό πρέπει να την αναστατώνει πολύ. Προσωπικά, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μιλήσει γι’ αυτό».

Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και ο ίδιος παραδέχεται ότι η ανθρώπινη περιέργεια δεν μπορεί να κατασταλεί.

«Η Κέιτ εξαφανίστηκε για τρεις μήνες και ήταν βέβαιο ότι ο κόσμος θα έλεγε: “Λοιπόν, γιατί, τι συμβαίνει;” και το κενό μπορεί να γεμίσει με αυτές τις φρικτές θεωρίες συνωμοσίας», δήλωσε ο Vickers.

«Θα περίμενε κανείς ότι τα πλάνα από το κατάστημα της φάρμας θα σταματούσαν τις θεωρίες συνωμοσίας, αλλά όχι, γιατί οι συνωμοσιολόγοι λατρεύουν τις θεωρίες τους», πρόσθεσε.
«Θυμηθείτε τις συνωμοσίες θανάτου γύρω από τη Μέριλιν Μονρόε και την Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας – όσα στοιχεία και αν προσκομίσετε, αυτά τα πράγματα είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστούν».

Στην πραγματικότητα, οι γνώστες λένε ότι οι αναμνήσεις από το πώς κάθε κίνηση της μητέρας του, της Νταϊάνας, καταγράφηκε από τον Τύπο και καταναλώθηκε από το κοινό είναι αυτές που κάνουν τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να αποφεύγει να αποκαλύψει πολλά για την κατάσταση της συζύγου του.

Πηγές του παλατιού δήλωσαν στο «Page Six» ότι ο Ουίλιαμ, ο οποίος είναι πλέον 41 ετών και ο επόμενος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, είναι αυτός που είναι ανένδοτος στο να κρατηθεί η υγεία της Κέιτ καλά κρυμμένο μυστικό και δεν πιστεύει ότι οι ξένοι πρέπει να γνωρίζουν περισσότερα.

«Ο Ουίλιαμ ανησυχεί δικαιολογημένα για τους παραλληλισμούς με τη μητέρα του, Νταϊάνα», σημείωσε μια πηγή. «Αυτός είναι ο λόγος που τα κρατάμε όλα κρυφά», είπε. «Αυτό τον στοιχειώνει».

Και ενώ η βασιλική οικογένεια ακολουθεί εδώ και καιρό το μότο των δημοσίων σχέσεων «Ποτέ μην παραπονιέσαι, ποτέ μην εξηγείς», ο ειδικός σε θέματα branding, Mark Borkowski, πιστεύει ότι αυτό δεν ισχύει σήμερα.

«Απέτυχαν να κινηθούν στα ύπουλα νερά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εμμένοντας στις παραδοσιακές τακτικές», δήλωσε. «Η ωμή αλήθεια είναι ότι στον χώρο των διασημοτήτων η ιδιωτικότητα είναι ένας μύθος. Ακόμα και πριν από την πρόσφατη κρίση, ο Ουίλιαμ ήταν ανένδοτος στο να κρατήσει τα βασιλικά καθήκοντα μακριά από τον οικογενειακό χρόνο. Αλλά αυτή η προσέγγιση σαφώς παραπαίει».

Ο Borkowski πρόσθεσε ότι, αν το παλάτι ήταν αρχικά πιο ξεκάθαρο σχετικά με το τι ακριβώς ήταν η εγχείρηση στην κοιλιά της Κέιτ, μπορεί να είχε παραβιάσει την ιδιωτική της ζωή – αλλά μπορεί επίσης να είχε αποτρέψει να ξεφύγει ο έλεγχος.

«Μπορεί να υπήρχε συμπάθεια, ίσως και κατανόηση, αλλά η μυστικότητα; Ξεχάστε το». Και πιστεύει ότι η οικογένεια δεν είναι πιο ειλικρινής τώρα, επειδή «δεν θέλουν να κατηγορηθούν ότι κάνουν το χατίρι των συνωμοσιολόγων».