Στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε η Τζόυς Ευείδη και μεταξύ άλλων μίλησε για την μεγάλη επαγγελματική της πορεία, τα κασέ ενώ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για το παντελόνι που φορούσε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου. Η Τζόυς Ευείδη συστήθηκε στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό μέσα από την συμμετοχή της στην σειρά του Mega «Ρετιρέ» και στην συνέχεια βρέθηκε στην μεγάλη επιτυχία του Ant1 «Μεν και Δεν».

Η ηθοποιός μιλώντας για τους «Μεν και Δεν» σημείωσε: «Ήταν outsider. Το πρώτο υποψήφιο για κόψιμο. Ο σκηνοθέτης μας παράτησε και έφυγε. Το Mega το έφτυσε, δεν το ήθελε. Είχαμε κάνεις πιλότους, ιστορίες και πήγαμε στον Ant1. Έτσι βρέθηκα εγώ στους «Μεν και Δεν» γιατί ήταν στον Ant1. Εγώ το χρωστώ στην Άλκηστη Μαραγκουδάκη. Ήταν να παίξει τον ρόλο μου η Κατερίνα Πετούση. Έγινε ο πιλότος με την Κατερίνα Πετούση και τον Χρήστο Ευθυμίου. Μετά ο Ant1είπε να αλλάξει το ένα ζευγάρι.

Εμένα με πρότεινε η Μαραγκουδάκη και σε αυτήν τα χρωστώ όλα. Με ήθελε από το Ρετιρέ. Δεν είμαι και σίγουρη για τον Χάρη Ρώμα. Με την Άννα Χατζησοφιά είχαμε κάνει σίριαλ στην ΕΡΤ. Σε αυτήν την καλιαρντοδουλειά που κάνουμε, θεωρήθηκα από πολύ κόσμο μετά την πρώτη δουλειά και ακούγεται γελοίο, καμένη από τον Δαλιανίδη. Ότι να πάρουμε κάτι πιο νέο και φρέσκο» είπε η Τζόυς Ευείδη.

«Τι ωραίο παντελόνι! Πω πω φανταστικό ρε Νάνσυ»

Το παντελόνι που φορούσε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου τράβηξε την προσοχή της ηθοποιού η οποία και το σχολίασε. «Το λες σε εμένα το μεγαλύτερο αρρωστάκι που δεν έχει χάσει εκπομπή, που κάθομαι εκεί και τρέχει το σάλιο; Μου λείψατε πάρα πολύ. Δεν μπορούσα να χαρώ τις επαναλήψεις γιατί έχω δει το σύμπαν» είπε αρχικά η Τζόυς Ευείδη.

Όταν έπεσε το βλέμμα της στο παντελόνι της Νάνσυς Ζαμπέτογλου συνέχισε εντυπωσιασμένη: «Ιιι τι ωραίο παντελόνι! Φανταστικό ρε Νάνσυ! Πω πω. Φτου σας γενικότερα. Μην ξανακόψεις μαλλιά, στο λέω».

«Ποτέ δεν τα χοντροπήρα στη ζωή μου»

Η ηθοποιός μίλησε για την εποχή που πήρε την απόφαση να αφήσει την πολυεθνική που εργαζόταν τότε ως γραμματέας του προέδρου και να ασχοληθεί με την υποκριτική. «Κατάλαβα μία μέρα, εκεί που ήμουν στην ΙΒΜ αρχές του ’80 και δούλευα, άρχισαν να τρέχουν τα μάτια μου άνευ λόγου. Έκλαιγα! Και είπα κάτι θέλει να μας πει αυτό, δεν είναι κανονικό πράγμα. Δεν είχε συμβεί απολύτως τίποτα. Δεν ήθελα άλλο αυτό το πράγμα… Και δεν είναι πως ήμουν και ταμίας στην τράπεζα. Πήγα μία χρονιά να δώσω εξετάσεις, κώλωσα και έφυγα. Εγώ στο Τέχνης ήθελα να μπω… Την πρώτη χρονιά πήγα και δεν ξαναπάτησα. Μετά άρχισαν τα δάκρυα και λέω “ή τώρα ή ποτέ”. Σαν το βαζό βρήκα κάτι μονολόγους, εντελώς μόνη μου. Κι έδωσα εξετάσεις Τέχνης, Εθνικό, Βεάκη και Κατσέλη. Και μπήκα Εθνικό, Βεάκη και Κατσέλη! […] Πού να έλεγα ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός… Ήθελα να κάνω θεατρολογία, υπήρχε μόνο στο εξωτερικό. Πέρασα στο Εθνικό απ’ τις πρώτες, δεν το πίστευα! Πήγα μετά στη μαμά μου και της το είπα, της ήρθε ο τεπέτακλας… […] Δούλευα 8-1 στους Ιάπωνες και μετά πήγαινα στη σχολή μέχρι τα μεσάνυχτα…» είπε η Τζόυς Ευείδη.

Όσο για τη σχέση της με τα χρήματα, η ίδια παραδέχθηκε: «Έκανα τεστ αυτοπεποίθησης και ενώ πήρα σε όλα 10, εγώ έχω τη μικρότερη αυτοπεποίθηση του κόσμου! […] Ούτε στη δουλειά έχω… Απλά το μυαλό μου στη δουλειά λειτουργεί πιο γρήγορα, μπορώ να καταλάβω τι (παίξιμο) θέλει ένα κείμενο με μικρές αποκλίσεις. Μπορώ να σου πω τι να κάνεις για να περάσει (στο κοινό) αυτό που κάνεις… Ξέρω όμως να την παίζω την αυτοπεποίθηση…» συμπληρώνοντας: «Τις διαπραγματεύσεις τις κάνω δύσκολα. Με τα λεφτά έχω θέμα, παιδιά. […] Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μου έχει δώσει μέχρι και έτοιμο συμβόλαιό του, μήπως και τα πάω καλύτερα. Εμένα άμα μου πιάσεις την κουβέντα θα σου δώσω κι ένα εικοσάρικο για την παραγωγή. Είμαι και γκαντέμα, γιατί πέφτω σε δουλειές με πολύ κόσμο. Που δεν μπορείς να πεις… Λες άμα είναι ένα καλό καστ, θα κάνεις και λίγο πίσω στα χρήματα».

Μάλιστα, για το κασέ της στη δουλειά, η Τζόυς Ευείδη τόνισε: «Ποτέ δεν τα χοντροπήρα στη ζωή μου! Δεν τα πήρα ποτέ. Μου έχει τύχει να έχω λεφτά επειδή κάνω τρεις δουλειές μαζί. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι “από αυτή τη δουλειά τους τ’ άρπαξα”. Άστα! Κι έχω τελειώσει τη σχολή το 1985».