Στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης σακχαρώδη διαβήτη συμβάλλει, σύμφωνα με βρετανική μελέτη, η διατροφή πλούσια σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal,
επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Λάνκαστερ διαπίστωσε πως μιάμιση μερίδα σπανακιού και λάχανου σε καθημερινή βάση μειώνει κατά 14% τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου ΙΙ.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η προστασία προκύπτει από το γεγονός ότι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη C, ενώ περιέχουν και υψηλά επίπεδα μαγνησίου.