Αναντικατάστατο για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, το ασβέστιο συμβάλλει στην καλή σκελετική τους ανάπτυξη και υγεία και όχι μόνο. Οι ανάγκες σε ασβέστιο ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία και το βαθμό ανάπτυξης ενός παιδιού. Σε γενικές γραμμές, μέχρι την ηλικία των 10 ένα παιδί χρειάζεται να προσλαμβάνει μέσα από τη διατροφή του περίπου 800 mg ασβεστίου ημερησίως. Από τα δέκα έτη και μετά, όπου το παιδί μπαίνει στην εφηβεία και μέχρι την ενηλικίωσή του, οι ανάγκες φτάνουν μέχρι τα 1300 mg ημερησίως. Και πώς μπορεί να τα προσλάβει αυτά; Καταρχήν από γαλακτοκομικά προϊόντα. Το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι, αποτελούν τις καλύτερες πηγές ασβεστίου στη φύση, με πολύ καλή απορρόφηση αυτού. Κατά μέσο όρο ένα ποτήρι γάλα ή ένα κεσεδάκι γιαούρτι ή ένα μέτριο κομμάτι κίτρινου τυριού μας δίνουν περί τα 300 mg ασβεστίου. Παρακάτω παραθέτουμε τις καλύτερες πηγές ασβεστίου: Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι 2 -3 μερίδες γαλακτοκομικών αποτελούν την ελάχιστη απαίτηση ημερησίως, για να μπορεί ένα παιδί να καλύπτει τις ανάγκες του σε ασβέστιο. Πηγή: neadiatrofis.gr