Στο συμπέρασμα ότι δεν κινδυνεύουν οι Αυστραλές που έβαλαν τα εμφυτεύματα στήθους κατέληξαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Θεραπευτικών Αγαθών μόνο 37 περιπτώσεις ρήξης των εμφυτευμάτων έχουν αναφερθεί σε σύνολο 9.054 που χρησιμοποιήθηκαν από το 2002 ως το 2011, δηλαδή ποσοστό 0,4%. «Το ποσοστό αυτό παραμένει μέσα στα πλαίσια του αναμενόμενου», τόνισε ο διευθυντής της TGA Ρόχαν Χάμετ.
Έλεγχοι στην Αυστραλία και την Βρετανία έδειξαν πως η γέλη που χρησιμοποιήθηκε στα εμφυτεύματα ήταν μη τοξική για τους ιστούς γύρω από το εμφύτευμα ακόμα και αν αυτό είχε υποστεί ρήξη.
Τα εμφυτεύματα της PIP αποσύρθηκαν από την αγορά της Αυστραλίας τον Απρίλιο του 2010, ενώ καμία περίπτωση καρκίνου δεν έχει συνδεθεί με τη ρήξη των εμφυτευμάτων στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας.
Στη Γαλλία έχουν αναφερθεί 20 περιπτώσεις καρκίνου σε γυναίκες που είχαν προσθέσει εμφυτεύματα της εταιρίας αυτής και η κυβέρνηση συνέστησε στις περίπου 30.000 γυναίκες να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα.
Η εταιρία PIP, που πτώχευσε τον Μάρτιο του 2010, βρίσκεται στο κέντρο διεθνούς σκανδάλου μετά την αποκάλυψη ότι χρησιμοποιούσε στα εμφυτεύματα μη ιατρική σιλικόνη.
Η εταιρεία παρήγαγε περίπου 100.000 εμφυτεύματα το χρόνο, το 84% των οποίων προορίζονταν για εξαγωγή κυρίως στη Λατινική Αμερική, την Ισπανία και την Βρετανία. Οι γυναίκες που έχουν βάλει τα εμφυτεύματα ανέρχονται στις 500.000 παγκοσμίως.