Κόκκινες ντομάτες. Υπάρχουν σε κάθε ελληνική κουζίνα. Ωμές, ψημένες, σε μορφή σάλτσας, σε σαλάτες, σε κοκκινιστά, στην πίτσα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι ψητές ντομάτες μπορεί να αποβούν το ίδιο ωφέλιμες όσο οι στατίνες για τη μείωση της χοληστερίνης ή της αρτηριακής πίεσης.
Δύο κουταλιές πάστα ντομάτας ή μισό λίτρο τοματοχυμός αρκούν. Το μυστικό κρύβεται στα υψηλά επίπεδα λυκοπενίου, που περιέχεται στις ντομάτες και τους προσδίδει το έντονο κόκκινο χρώμα τους.
Το λυκοπένιο είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και κάνει πολύ καλό στην υγεία μας καθώς μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών επεισοδίων.