Σε παραποιημένα στοιχεία φαίνεται ότι βασίστηκε η μελέτη που έγινε για τη σύνδεση ενός παιδικού εμβολίου με τον αυτισμό!

Τα συμπεράσματα που δημοσιεύθηκαν το 1998 από τον Andrew Wakefield και τους συνεργάτες του – παρόλο που τα αποποιήθηκαν περίπου 13 επιστήμονες και το περιοδικό Lancet όπου και δημοσιεύθηκαν – έπεισαν πολλούς γονείς να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους με το τριπλό παιδικό εμβόλιο MMR (αφού για αυτό έγινε η μελέτη), με αποτέλεσμα την έκρηξη επιδημιών σε όλο των κόσμο!

Σύμφωνα με μεταγενέστερη εξέταση που έγινε στην αρχική έρευνα, βρέθηκε ότι, από τους εμπλεκομένους δεν ελήφθησαν υπόψη – ή ακόμα και διαστρεβλώθηκαν – προβλήματα που προϋπήρχαν στα παιδιά τα οποία και λάμβαναν μέρος στην έρευνα, με φυσικό επακόλουθο, οι αναπτυξιακές ανωμαλίες που παρουσίαζαν να θεωρηθούν παρενέργεια του εμβολιασμού.

Ο Δρ. Wakefield, εξακολουθεί μέχρι σήμερα να διατείνεται ότι, το τριπλό παιδικό εμβόλιο MMR (για την ιλαρά, την ερυθρά και την παρωτίτιδα) μπορεί να προκαλέσει αυτισμό, αν και σε παρόμοιες μελέτες δεν έχει βρεθεί τέτοια συσχέτιση.

Πηγή: mother.gr