H Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργανώνει ανοιχτή ημερίδα με τίτλο «Γαστρονομία των Κυκλάδων» την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 (17.00-21.00) στο κεντρικό αμφιθέατρο του Κολλεγίου στο campus Αμαρουσίου (Σωρού 74, Μαρούσι). Στο πλαίσιο της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη γαστρονομική ιστορία των Κυκλάδων και να γνωρίσουν γαστρονομικά προϊόντα της περιοχής. Συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι και συγγραφείς του βιβλίου «Του Ανέμου και της Αρμύρας-Προϊόντα και Μαγειρικές των Κυκλάδων»:
- Νανά Δαρειώτη
- Θάλεια Τσιχλάκη
- Ανδρέας Ν. Ανδρουλιδάκης
Παρεμβαίνουν οι:
- Δημήτρης Ρουσουνέλος, Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου
- Γιάννης Ρούσσος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων
- Αντώνης Ψάλτης Tinos Food Paths
Για την πρωτοβουλία Ελληνικό Πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος θα μιλήσει ο κ. Γιώργος Πίττας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων.