Στο Ηράκλειο της Κρήτης η παρέμβαση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. aποδείχθηκε καθοριστική για να αποτραπεί ένας 46χρονος από το να αφαιρέσει τη ζωή του. Ο άνδρας βρέθηκε σ’ ένα λιόφυτο έτοιμος να περάσει θηλιά στο λαιμό του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 46χρονο σε απελπιστική κατάσταση σε χωράφι κοντά στον Δρακουλιάρη ποταμό στο Ηράκλειο.

Προηγουμένως, ο άνδρας είχε αφήσει ιδιόχειρο σημείωμα στη μητέρα του εξηγώντας της πως πρόκειται να βάλει τέλος στη ζωή του. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι της έστειλε και μήνυμα με φωτογραφία τη θηλιά που είχε φτιαξει.

Η γυναίκα με το που είδε το σημείωμα άρχισε να τον καλεί συνεχώς στο κινητό του τηλέφωνο, αλλά ο 46χρονος δεν το σήκωνε. Τότε ενημέρωσε την αστυνομία. Μια ομάδα ΔΙ.ΑΣ. άρχισε αμέσως τις έρευνες και για περίπου δύο ώρες κάλυψαν μεγάλη ακτίνα της περιοχής μεταξύ της εργασίας του άνδρα και του σπιτιού του.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν κάθε πιθανό δρομολόγιο που μπορούσε να είχε κάνει ο 46χρονος φεύγοντας από τη δουλειά του και τελικά τον εντόπισαν σε ένα λιόφυτο, έτοιμο να περάσει τη θηλιά στο λαιμό του, ενώ είχε τοποθετήσει το σχοινί σε ένα χοντρό κλαδί.

Τον πλησίασαν και του μίλησαν. Τον έπεισαν να μην προχωρήσει με την πράξη που είχε αποφασίσει να κάνει και να τους ακολουθήσει μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου, όπως και έγινε.