H καλύτερη εταιρεία της χρονιάς για την επιβατηγό ναυτιλία για το 2010 αναδείχθηκε η Louis Cruises στον κορυφαίο θεσμό των ναυτιλιακών βραβείων που διοργανώνει κάθε χρόνο η Lloyd’s List στην Ελλάδα στην Αθήνα.

Τη λαμπρή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Θαλασσίων υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης καθώς και πολλές προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού και ναυτιλιακού χώρου.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Λούης Λοΐζου, Εκτελεστικός Σύμβουλος του Ομίλου Louis εκ μέρους του Εκτελεστικού Προέδρου κ. Κωστάκη Λοΐζου και των 8.500 εργαζομένων στον Όμιλο.

Ο κ. Λούης Λοΐζου αφού εξέφρασε χαρά και ικανοποίηση για αυτή την τιμητική διάκριση, τόνισε ότι το βραβείο αποτελεί μια εξαιρετική συγκυρία καθώς συμπίπτει με τον εορτασμό των 75 χρόνων του Ομίλου και ταυτόχρονα 55 χρόνων επιτυχούς πορείας στην Ελλάδα

Αναφερόμενος στην δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας, ο κ. Λοΐζου, επισήμανε το ευοίωνο μέλλον που ο Όμιλος διαβλέπει για τον ελληνικό τουρισμό και ιδιαίτερα για την κρουαζιέρα και προέτρεψε όλους να πιστέψουν σ’ αυτό και να εργαστούν σκληρά προς την κατεύθυνση καθιέρωσης της Ελλάδας στην κορυφαία θέση στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας.

Ο κ. Λοϊζος πρότεινε όπως η κυβέρνηση, οι φορείς, οι εφοπλιστές και τα σωματεία καθώς και όλοι εμπλεκόμενοι, να συζητήσουν εξαντλητικά το ζήτημα και να συντονίσουν τις ενέργειές τους, «προκειμένου η Ελλάδα να γίνει ο αναμφισβήτητα Νο1 προορισμός κρουαζιέρας στην Ευρώπη με τεράστια οικονομικά οφέλη για την οικονομία και τη χώρα γενικότερα».

Ο Όμιλος Louis είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς ομίλους στην περιοχή της Μεσογείου. Αποτελώντας ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό οργανισμό και με σεβασμό στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των φιλοξενούμενων του προσφέρει καθημερινά σταθερή ποιότητα υψηλών υπηρεσιών, σε χιλιάδες επισκέπτες.