Με το θρίλερ των νεκρών παιδιών στην Πάτρα να συνεχίζεται και την Ρούλα Πισπιρίγκου να βρίσκεται προφυλακισμένη, κατηγορούμενη για το θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και η υπόθεση φαίνεται να οδεύει προς το τέλος της.

Οι ιατροδικαστές οι οποίοι έχουν χειριστεί την υπόθεση έχουν βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής και δημοσιευμάτων για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τους θανάτους των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, έδωσε εντολή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών που χειρίστηκαν την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Ειδικότερα σήμερα ο κ Τσιάρας σε επιστολή του προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη, αναφέρει: «Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας όπως διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Τι θα ερευνηθεί

Ο πειθαρχικός έλεγχος ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει έχει ως στόχο να διερευνηθούν ενδεχόμενα παραπτώματα που τελέστηκαν από τους αρμόδιους ιατροδικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.