Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στην περιοχή Ορεινή Μελιγού της Κυνουρίας, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιουνίου, πλέον έχει τεθεί σε ύφεση.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Αρχικά επιχείρησαν 47 πυροσβέστες με 12 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Παρόλα αυτά, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 55 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ μέχρι την δύση του ήλιου θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης. Στο μεταξύ, με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Αλέξη Ράπανου, κλιμάκιο της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στην περιοχή, για την διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.