Για πολύ έμπειρους και αγαπητούς αναρριχητές πάγου κάνει λόγο ο πατέρας ενός εκ των ορειβατών που έχασαν τη ζωή τους στα Καλάβρυτα, με τις σορούς τους να εντοπίζονται μια ημέρα αφότου χάθηκαν τα ίχνη τους.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο πατέρας του 40χρονου Αθανάσιου Σωτηρόπουλου, τόνισε η περιοχή εκεί είναι «πάρα πολύ άσχημη» αλλά και ότι οι τρεις ορειβάτες ήταν πολύ έμπειροι.

«Ο Θανάσης ήταν εδώ και είκοσι χρόνια ένας από τους καλούς και συνετούς αναρριχητές. Είχε πολλή απήχηση στον κόσμο της αναρρίχησης, στα παιδιά, σε όλους. Ήταν αγαπητός, ήταν θετικός προσεκτικός και αυτό είναι το ερώτημα. Πώς οι προσεκτικοί πέφτουν σε τέτοιες λούμπες» ανέφερε.

Και για τους δύο αναρριχητές, ο πατέρας του 40χρονου τόνισε πως ήταν περίφημοι αναρριχητές και πως τηρούσαν τις προφυλάξεις.

«Είχε ξαναπάει πολλές φορές στην ίδια περιοχή»

«Είχε ξαναπάει πολλές φορές ο γιος μου με τον Τορέλλι, ο οποίος ήταν ένας πολύ καλός αναρριχητής πάγου. Είχαν πάει οι δυο τους, γιατί έπρεπε κάποιος να ασφαλίζει αυτόν που έκανε την παγοαναρρίχηση. Ο Πάνος Τέκος νομίζω ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε, αν και ήταν και οι τρεις αχώριστοι φίλοι, πήγαιναν μαζί παντού» κατέληξε.