Με εμπόλεμη ζώνη μοιάζει το χωριό Δαμάσι στην Ελασσόνα μετά το πέρασμα του Εγκέλαδου που ταρακούνησε την περιοχή στον ρυθμό των 6 Ρίχτερ.

Πολλά κτίρια έχουν διαλυθεί και άλλα τελείως ισοπεδωθεί. Παντού υπάρχουν συντρίμμια και μπάζα που σε τίποτα δεν θυμίζουν οικήματα που μέχρι πριν λίγες ώρες κατοικούνταν.

Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούν σε ελέγχους, ώστε να καταγραφεί το μέγεθος των ζημιών ή των βλαβών που υπέστησαν τα κτίρια και να διαπιστωθεί αν είναι ασφαλή. Οι έλεγχοι αφορούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας κ.α., ενώ έχει ξεκινήσει σταδιακά και ο έλεγχος των ιδιωτικών κτιρίων.

Πολλοί κάτοικοι έμειναν το βράδυ σε σκηνές που έστησε ο στρατός σε γήπεδο, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αρκετοί ήταν και αυτοί που μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία των Τρικάλων και της Λάρισας.

«Το ρήγμα του Τυρνάβου δεν μπορεί να μας δώσει πάνω από 6,1-6,2 Ρίχτερ. Θα έχουμε όμως πλούσια μετασεισμική ακολουθία επειδή ήταν μικρό το εστιακό βάθος. Οι κάτοικοι δεν πρέπει να μπουν στα σπίτια τους αν δεν τα έχουν δει μηχανικοί. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στο Δαμάσι […] Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 100 μετασεισμοί. Θα πρότεινα να μην μπουν μέσα για αρκετό καιρό στα σπίτια οι κάτοικοι», είπε το πρωί στο MEGA ο σεισμολόγος κ. Άκης Τσελέντης.